U Titelu održana prezentacija Lokalnog plana upravljanja otpadom

Titel: Prezentacija Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Titel održana je u petak, 28.01.2011. godine u Plavoj sali Suda u Titelu.

        Na samom početku prisutnima su se obratili predsednik opštine Titel Milivoj Petrović i načelnica Južnobačkog okruga Darija Šajin.
        Nakon uvodnih reči usledila je prezentacija Lokalnog plana koju je prezentovao dipl. inženjer Bojan Batinić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Lokalnim planom upravljanja otpadom za opštinu Titel uređuje se upravljanje otpadom na nivou opštine u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Usvajanje i realizacija Lokalnog plana upravljanja otpadom u svakoj opštini osigurava dugoročne efekte na smanjenju zagađenja životne sredine, poboljšanju bezbednosti i uslova života lokalnog stanovništva i omogućava održivi razvoj opštine u skladu sa standardima koje preporučuje Evropska Unija.


        O značaju Lokalnog plana govorila je načelnica Južnobačkog okruga Darija Šajin:
        „Danas je Južnobački okrug u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka prezentovao gotov Lokalni plan upravljanja otpadom. Ovo je veoma važan strateški lokalni dokument koji u narednih deset godina daje uputstva i plan opštini Titel kako da upravlja otpadom, koji je u interesu građana koji žive na ovoj teritoriji, a u skladu sa postojećim zakonima i evropskim direktivama. Lokalni plan treba da usvoje Skupština opštine Titel i njeni odbornici, jer zakon o upravljanju otpadom obavezuje sve opštine da imaju usvojen ovaj lokalni dokument. Lokalni plan upravljanja otpadom za opštinu Titel znači izgradnju održive i stabilne infrastrukture za ovu delatnost, investicije, otvaranje novih radnih mesta odnosno otvaranje reciklažnog dvorišta u saradnji sa republičkom Vladom i Vladom AP Vojvodine.
        Načelnica se na kraju svog izlaganja zahvalila lokalnom rukovodstvu, predsedniku Milivoju Petroviću koji se založio da opština dobije ovakav kvalitetan dokument i radnoj grupi opštine Titel koja je učestvovala u izradi ovog plana. „Godinu dana smo radili zajedno, timski i već na početku ove 2011. godine dobili smo konkretan rezultat. Opština je već napredovala i načinila prve korake tako što je postavila kontejnere za sakupljanje plastične ambalaže i nabavila kante za smeće koje se besplatno dele građanima“.

Izvor: opstinatitel.rs

Autor: Redakcija
Datum: 02, 02, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *