Badnjaci po celom gradu

Novi Sad: Prodaja badnjaka je već uveliko počela, a ta hrastova grana, ovih dana, jedna je od glavnih stavki božićne kupovine.

        Ove godine badnjak košta od 50 do 300 dinara u zavisnosti veličine i od toga da li je aranžman prazan ili sa dodacima slame, žita, ili drena. Nekada, međutim, to sveto drvce nije bilo na prodaju, ono se dobijalo u crkvama ili se po njega išlo u šumu. Danas je badnjak izvor dobre zarade i sansa za unosan biznis.

        Na ulazu u limansku pijacu, kao i u blizini ostalih novosadskih pijaca, ali i frekventnih ulica u gradu po ceni od 50 do 300 dinara badnjak se može kupiti na gotovo svakom ćošku. Mašta prodavaca svake godine je sve veća, pa su jednostavne hrastove grane ove godine ukrašene raznim dodacima. Slama i žito su sada već sastavni delovi gotovo svakog badnjaka, a aranžmani sa drenom, ruzmarinom, bosiljkom, nešto su novijeg datuma. Tako su ove godine badnjaci upakovani u vrećice sa izvezenim krstom, a ima i onih stabilnih, sa drvenim postoljem.

        I ove godine prodavci se žale na slab promet za koji je kažu zaslužna nemaština, velika konkurencija i komunalna policija. Ipak, običaji nabavljanja badnjaka u gradskim sredinama uglavnom su zaboravljeni, te se prodavcima, kažu isplati posao.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 01, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *