Nova godina na trgovima Srbije

Beograd: Tradicionalni doček Nove godine i ovog 31. decembra biće organizovan na gradskim trgovima širom Srbije, nastupaće uglavnom domaće rok grupe, a u ponoć će gradovi biti obasjani vatrometom.

Novosađane će u novogodišnjoj noći na Trgu slobode zabavljati rok grupa Van Gog.

Muzički program obogatiće i novosadski bendovi Bestbit (The Bestbeat) i Frajle i samostalni izvođači Olah Vince, Mumin (Moomin), Cveta Majtanović i Vlada Aćić.

Grad Novi Sad je za ovu priliku izdvojio 20 miliona dinara, od čega je polovina namenjena u humanitarne svrhe za pomoć najugroženijima. Kao i prethodnih godina, organizatori dočeka su posebnu pažnju posvetili obezbeđenju, pa će biti pojačano prisustvo policije u centru grada i postavljene zaštitne ograde.

Biće strogo zabranjen unos pirotehničkih sredstava, hladnog oružja i alkohola.

U organizaciji Ustanove za kulturu „Sirmiumart“ u Sremskoj Mitrovici i uz podršku grada, doček Nove godine biće obogaćen muzikom grupe „Apsolutno romantično“ u glavnom delu programa, dok će u nastavku nastupiti rok-grupa „Karavan“.

Vatromet je planiran za ponoć, a okupljenim građanima Novu godinu će čestati predstavnik grada.

Valentino u Zrenjaninu

Zrenjanincima će doček Nove godine na Trgu slobode ulepšati sarajevska pop-rok grupa „Valentino“, a potom i vatromet.

Uz muziku, građanima i njihovim gostima biće ponuđeni besplatno kuvano vino i rakija, dok za mališane organizator priprema „slatko iznenađenje“.

Bajaga u Beogradu

Beograđani koji žele Novu godinu da dočekaju u rokenrol ritmu mogu da odu na organizovani doček ispred platoa Doma Narodne skupštine, gde će ih u najluđoj noći zabavljati „Bajaga i instruktori“, Vlada Divljan, Zoran Kiki Lesandrić i „Piloti“, „Partibrejkersi“, „Zemlja gruva“ i „Svi na pod“ .

Pored muzičkog programa, publika će uživati u vatrometu koji je predviđen u ponoć, a sa video bima, koji će biti smešten na bini, novogodišnje čestitke će im uputiti najuspešniji sportisti u prethodnoj godini.

Užice, Kragujevac, Niš

Užičani će, po tradiciji, dočekati Novu godinu na Trgu partizana, omiljenom sastajalištu mladih, uz adekvatan muzički program pod nazivom „Užičani za Užičane, deca za decu“.

Za doček će svirati lokalni bendovi, a izostanak trubača ove godine je u skladu sa konceptom dočeka, a ne posledica nedostatka novca, objasnili su gradski čelnici.

Užičani su se potrudili da ovogodišnji program što više prilagode najmlađoj populaciji koja će, uz nastup dečjih bendova i vokalnih solista, uživati i u programu čiji deo će se izvesti na privremeno montiranom klizalištu na gradskom trgu.

Novogodišnju proslavu u Kragujevcu prati slogan „Slušaj lokalno-slavi globalno“ u okviru kojeg će nastupiti popularne kragujevačke rok grupe.

Doček će biti organizovan na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, uz skroman vatromet u ponoć, a nastupiće lokalne rok grupe Propaganda 117, Popečitelji i KBO.

Nišlije imaju priliku da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu uz učešće „domaćih muzičkih snaga“.

Na Trgu kralja Milana nastupiće ansambl „Groš“, Oliver Katić, drugopolasirani u TV takmičenju „Ja imam talenat“ i sastav „Mambe blue“, a u ponoć je planiran vatromet.

Atomsko sklonište u Kraljevu

U novogodišnjoj noći Kraljevčane će na Trgu srpskih ratnika zabavljati legendarni jugoslovenski rok sastav „Atomsko sklonište“ iz Pule.

Članovi tog sastava, koje predvodi Bruno Langer, odrekli su se honorara u znak solidarnosti sa građanima Kraljeva koje je 3. novembra pogodio razoran zemljotres.

„Atomsko sklonište“ je i za doček 2010. godine nastupalo na centralnom gradskom trgu, na kojem se okupilo više hiljada građana Kraljeva i okoline.

Kuvana rakija na Zlatiboru

Doček Nove godine na Zlatiboru počinje u 18 sati dečijom predstavom „Pustinjska ljubav“ u izvođenju Dečijeg pozorišta „Smajli“, zatim je na programu “ Di džej miks“, a u 21.30 nastup predgrupe „Statik“, posle koje kao glavni izvođač nastupa JU grupa.

U ponoć će biti priređen vatromet i nastup trubačkog orkestra Dejana Jevđića i Ljubivoja Dikovića, a zatim program nastavlja JU grupa.

Za vreme trajanja programa na trgu će se služiti kuvana rakija i kuvano vino.

Doček će biti organizovan na Kraljevom trgu, u organizaciji Turističke organizacije Zlatibora, KSC Čajetine i Opštine Čajetina.

Proslava u Smederevu, pod nazivom „Novogodišnja čarolija Korzoa“ trajaće od 22.30 sati do 30 minuta posle ponoći, a tačno u ponoć s jedne od zgrada u centru grada planiran je vatromet.

Autor: Redakcija
Datum: 30, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *