Godišnja skupština udruženja „Boronj“ Čurug

Čurug: 11. decembra je u prostoru udruženja vinogradara, voćara i vinara „Boronj“ u Čurugu održana godišnja Skupština ovog udruženja.

        Skupštinu je otvorio podpredsednik Maksim Srećkov pozdravivši sve prisutne i predložio Dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen. Posle izbora radnih tela Dejan Dejanov je podneo finansijski izveštaj za 2009. godinu gde je objasnio priliv sredstava i kako su ista utrošena. Izveštaj je takođe jednoglasno usvojen. Zatim se Skupštini obratio predsednik društva Miroslav Stanimirov pozdravio sve prisutne i dao izveštaj o radu u 2009. i 2010. godini. Stanimirov je podsetio da su zakupljene prostorije i da se mnogo truda i rada uložilo da se one dovedu u funkcionalno stanje. Takođe je naveo da se u prošloj godini nabavilo 2000 kg grožđa od kojeg je napravljeno vino koje je trošeno na manifestacijama koje je društvo organizovalo. Isto tako vino je bilo i poklonjeno udruženjima sa kojima „Boronj“ sarađuje. Članovi društva su mnogo radili i da se uredi prostor u dvorištu da se isto ogradi i očisti, a takođe i da se napravi letnja bašta i postavljen je roštilj. Stanimirov kaže da će kada bude završen to biti prijatan kutak za druženje. Ove godine nabavljena je veća količina grožđa te je napravljena i veća količina vina koje će građani moći da kupe za svoje potrebe u klubu udruženja. Za sledeću godinu ostalo je da se nabavi nameštaj za baštu pa će sve početi ozbiljnije da radi. Veliku pomoć udruženju pružila je opština Žabalj na čelu sa Brankom Stajićem, predsednikom, a takođe su sami članovi društva svojim donacijama i dobrovoljnim radom izuzetno doprineli da ovo udruženje uspešno radi. Takođe je rekao da je poduži spisak donatora te ih nije sve navodio ali oni koji znaju tu su se prepoznali.
        Ovo predsednikovo izlaganje je prihvaćeno sa odobravanjem. Maksim Srećkov je zatim rekao da je udruženje konkurisalo za sredstva iz Pokrajne i da je odobreno 100.000,00 dinara za edukaciju koja će biti organizovana, a biće pozvani stručnjaci sa poljoprivrednog fakulteta koji će govoriti o unapređenju i povećanju zasada pod vinovom lozom. Posle oficijelnog dela nastavljeno je druženje razgovorom o zasadima loze i kvalitetu vina koje je ove godine proizvedeno.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 16, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *