Prevencija droge i alkohola putem video-igrice

Novi Sad: O prevenciji korišćenja droga i alkohola, sada se može naučiti i putem jednostavne, animirane interaktivne video-igrice kreirane od strane stručnjaka Klinike za bolesti zavisnosti Kliničkog centra Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo. Prezentacija tog interaktivnog materijala održana je u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u Novom Sadu u sklopu akcionog plana Grada Novog Sada.

        Igrica se sastoji od 5 scenarija i prenosi jasnu poruku, a to je posledica korišćenja narkotika. U svakom scenariju nalazi se nekoliko efekata konzumiranja psihoaktivnih supstanci, a nasuprot tome kao alternativa ponuđen je i zdrav način izbora.
        Igrica je vema jednostavna i namenjena je deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Video igru, novosadski osmaci su već dobro proučili, a najviše od svega im se dopada što su kroz nju nešto i naučili.
        Autor projekta i stažista Klinike za bolesti zavisnosti dr Stevan Svilokosi kaže da je cilj te igrice da se deca informišu o alternativnim načinima života, ali alternativnim u smislu kratkih zadovoljstava koje pružaju narkotici, kao i njihovim kratkoročnim i dugoročnim negativnim posledicama.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 09, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *