Kompletirana temerinska petlja

Temerin: Prelaz preko auto puta Beograd – Subotica, iz pravca za Novi Sad prema Temerinu, ili temerinska petlja otvorena je 23. decembra 2008. godine. Dakle, prošlo je gotovo dve godine od kako Jaračani i Temerinci do glavnog grada Vojvodine dolaze mnogo brže i lakše, jer su pre toga na Rimskim Šančevima skretali prema starom auto putu i Klisanskim mostom ulazili u Novi Sad.


Foto: Temerinski.info

        Osmog decembra ove godine pušteno je u saobraćaj 8,5 kilometara autoputa E-75 u zoni Novog Sada, 12 kiometara servisnih saobraćajnica i kompletna petlja „Centar“.
        Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada izrazio je zadovoljstvo što je u potpunosti završena Temerinska petlja, jer je postojao samo jedan ulaz u Novi Sad s autoputa. Zahvaljujući završetku radova biće olakšan saobraćaj i rasterećen grad, što će ubrzati završetak Kaćkog mosta.
        Otvaranjem ovih saobraćajnica na autoputu – valja očekivati još frekventniji saobraćaj na regionalnim putevima kroz Temerin – prema Bečeju, Kikindi, Zrenjaninu i granici prema, Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Autor: Mile Milojević
Datum: 09, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *