Pobeda iščupana iz kisačkog blata

Kisač: FK „Tatra“ (Kisač) – FK „Dinamo“ (Budisava) 1 : 2 (1 : 2)

        Utakmica poslednjeg kola Novosadske fudbalske lige između „Tatre“ i „Dinama“ odigrana je Kisaču na terenu koji nije ispunjavao ni najniže standarde regularnosti. Naime, više od trećine igrališta bilo je pokriveno blatom dubokim preko članaka, pa čak ni centralni krug nije bio propisno obeležen, već je „krivudao“ po amplitudi većoj od metra. Po takvoj „kaljuzi“ razvila se prava rovovska borba, sa mnogo duela, uklizavanja i proklizavanja, padova i skokova, a ta borba nije jenjavala do poslednjeg sudijinog zvižduka, posle koga su gostujući igrači, trener, predsednik, domar i tri najvernija navijača podigli visoko ruke u vazduh, svesni da su bodove bukvalno „iščupali“ iz kisačkog blata
        Utakmica je počela na najbolji mogući način za Budisavčane: već u trećem minutu Nikola Tepić se odvažio da levom, „slabijom“ nogom uputi šut sa dvadesetak metara od domaćeg gola, a lopta, koju je golman Ivan Muha samo ispratio pogledom, završila je svoj put u daljim rašljama! Ovaj gol je, čini se, više stimulisao Kisačane, koji su krenuli sa angažovanijom igrom, pa u narednih petnaesak minuta beležimo tri prilike pred Majkićevim golom, u kojima je, kao po pravilu, bio napadač domaćih Zoran Drenjovski. U tom periodu, igrači „Tatre“ su u dva navrata tražili dosuđivanje penala, ali je sudija Srđan Lalić samo odmahnuo rukom u znak da se igra nastavi. Ipak, u 16. minutu Lalić je čist start Vanje Saboa nadomak kaznenog prostora pogrešno okarakterisao kao prekršaj, a Dalibor Ivković je iz slobodnog udarca uspeo da poravna rezultat. Ovaj pogodak je, kao i onaj prvi, više motivisao ekipu koja ga je primila, pa su puleni trenera Gorana Nakomčića preuzeli inicijativu i sve češće ugrožavali protivnički gol, da bi već u 25. minutu Miloš Mitrić spretno reagovao blizu domaćeg peterca, oslobodio se čuvara i preko istrčalog Muhe zatresao mrežu za novo vođstvo „lavova sa Male Grbavice“. Do kraja poluvremena igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca, a igrači su češće bili prinuđeni da „vade“ loptu iz blata, nego da organizuju neku tečniju igru.
        U većem delu drugog poluvremena Kisačani su imali blagu, ali jalovu inicijativu, uspevši da stvore svega nekoliko poluprilika kod kojih je odbrana gostiju uvek na vreme uspevala da otkloni opasnost. Sa druge strane, Budisavčani su pretili iz kontranapada i bili bliže postizanju pogotka od protivničkog sastava. Najizgledniju šansu „plavi“ su prokockali u 75. minutu, kada je Miloš Mitrić kao na tacni poslužio Nikolu Tepića, koji se spetljao u petercu domaćih i dozvolio golmanu da mu „uđe“ u šut. Na sreću, staro fudbalsko pravilo koje kaže da ovakvi promašaji bivaju kažnjeni ovaj put se nije ostvarilo, pa su „Dinamovci“ uspeli da odbrane, a u 81. minutu istakao se golman Marko Majkić odbranivši vrlo neugodan šut iz slobodnog udarca. Na kraju, kao što smo već rekli, po isteku trećeg minuta nadoknade, „lavovi sa Male Grbavice“ su se zasluženo radovali pobedi ostvarenoj na velikoj kaljuzi.
        Uz pohvale za trud i veliku borbenost koje zaslužuju svi igrači „Dinama“, mora uslediti i kritika za četiri naivno i nepotrebno „zarađena“ žuta kartona, koji su Nikola Tepić i Bogdan Grbić dobili zbog šutiranja lopte u prekidu igre, Nebojša Tepić zbog igranja rukom (sprečio da lopta izađe u aut!), a Saša Pintek zbog prigovora. Jedina opravdana opomena, zbog starta, izrečena je Željku Piljku.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Marko Majkić, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Željko Piljak, Milorad Ašćerić, Saša Pintek (od 66. Nenad Milošević), Bogdan Grbić, Vanja Sabo (od 76. Velibor Mitrić), Miloš Mitrić, Nebojša Tepić, Nikola Tepić (od 85. Boško Stojanović). U redovima Budisavčana opomenuti su Željko Piljak, Saša Pintek, Nikola Tepić, Nebojša Tepić i Bogdan Grbić, dok su strelci za „plave“ bili Nikola Tepić u 3. i Miloš Mitrić u 25. minutu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 24, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *