Bolja ponuda svinja i veća tražnja prasadi

Obim ponude svinja na većini pijaca žive stoke u Srbiji u oktobru je bio bolji u odnosu na prethodni mesec, a po obimu tražnje su se posebno isticala prasad, objavljeno je u biltenu „Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije“ (STIPS).

Prasad telesne mase do 15 kilograma su se, u zavisnosti od obima ponude i tražnje, mogla pazariti po ceni od 130 do 180 dinara po kilogramu. Dominirao je iznos od 150 dinara, što je pad od 20 dinara po kilogramu u odnosu na dominantnu septembarsku cenu.

Najčešća prodajna cena prasadi od 16 do 25 kilograma, zadržala je prošlomesečni nivo i iznosila je 150 dinara po jedinici mere, iako je obim tražnje, kako je navedeno, bio dosta bolji nego u septembru.

Bolja ponuda i tražnja tovnih svinja bila je zabeležena na većini pijaca u zemlji u toku oktobra, posebno u poslednjoj nedelji tog meseca.

Stočna grla telesne mase od 80 do 120 kilograma mogla su se kupiti po ceni od 100 do 140 dinara po jedinici mere, ali je, kao i u septembru, dominirao iznos od 130 dinara po kilogramu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 14, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *