Berza sadnog materijala u Novom Sadu

Novi Sad: Novosadski sajam je najavio da će organizovati od 26. do 28. novembra treću po redu Berzu sadnog materijala, radi pružanja doprinosa ponovnoj afirmaciji rasadničarstva i proizvodnje sertifikovanog loznog materijala.

Svima koji se bave sadnjom, setvom ili uređenjem eksterijera, kao profesionalci, ili iz hobija, kao i onima koji planiraju izgled voćnjaka, vinograda i vrtova za naredno proleće, ili godinu, na jednom mestu biće omogućeno da nađu materijal vrhunskog kvaliteta.

Na Berzi će učestvovati proizvođači sadnica, dendrološkog materijala, semenske robe, reprodukcionog biljnog materijala i dekorativnih biljaka, kao i proizvođači i prodavci sredstava za prihranjivanje i zaštitu biljaka, mineralnih đubriva, alatki za uzgoj i održavanje sadnog materijala i prateće opreme.

Treća berza sadnog materijala organizuje se u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu – Departmanom za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu i Društvom voćara Vojvodine.

Do sada su se, pored Poljoprivrednog fakulteta, za učešće prijavili „Eko plant“ iz Podgorice, „Kalem produkt“ i „Stermil“ iz Milutovca, „Rajski vrt“ iz Velike Drenove, ATP „Irrigation“, „Alpina star“ i „Agrohemizacija“ iz Beograda, rasadnik „Nikolić“ iz Tomaševca, subotički „A&S union“, „Superior“ iz Velike Plane i „Agroakva“ iz Veternika.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 14, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *