Izložba slika – Slobodan Boba Stojanović

Žabalj: U okviru Mitrovdanskih svečanosti povodom Dana opštine Žabalj, u galeriji Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“ otvorena je izložba slika Slobodana Bobe Stojanovića, slikara iz Čuruga.

        Slobodan Boba Stojanović je svoju 51. samostalnu izložbu nazvao „Voda kao inspiracija“, a na slikama se nalaze motivi Stare Tise, Žive Tise, forlandi, kanali, te motivi sa Dunava. Goste je na početku u ime domaćina pozdravila direktorica Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“, Dubravka Dudić, a zatim se posetiocima obratio Maksim Srećkov, član opštinskog Veća zadužen za kulturu. On je rekao da već godinama prati rad slikara Slobodana Bobe Stojanovića kome su inspiracija Čurug, salaši, reka Tisa, a posebno vetrenjača (Rođina) i hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čurugu. Takođe je rekao da će opština Žabalj i dalje ulagati novac u kulturu u cilju predstavljanja opštine Žabalj. Slikar i grafičar, Bora Popržan je zatim otvorio izložbu govoreći o inspiraciji i radu Slobodana Bobe Stojanovića. Sam umetnik se obratio posetiocima ističući da je slike za ovu izložbu pripremao skoro dve godine te da su voda i pejzaž oko vode večita inspiracija. U različito doba dana ovi prozori predstavljaju i različitu impresiju te su i slike, iako predstavljaju isti pejzaž, različite.
        Izložbu je uveličao i mešoviti hor „Pastorala“ pod rukovodstvom Mileta Latinovića izvođenjem nekoliko pesama.
        Na kraju se umetnik zahvalio svima koji su došli da uveličaju ovu izložbu, a posebno rukovodstvu SO Žabalj na izuzetnoj pomoći i sponzorstvu za ovu izložbu. Izložba je otvorena do 19. novembra 2010. godine.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 09, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *