Turistička ponuda sve izraženija

Temerin: Turistička organizacija Vojvodine objavila je početkom 2010. godine kalendar sa oko 600 manifestacija planiranih na području 45 vojvođanskih opština.

        Manifestacioni turizam Vojvodine razvijao se na osnovu različitih načina privređivanja, običaja, verovanja, navika, na etnički i religijski heterogenom prostoru. Tako su nastali festivali, smotre, sajmovi, vašari, izložbe, sportski susreti, rituali – koji svojim programima i ponudom predstavljaju značajan turistički potencijal u ukupnoj ponudi Vojvodine i Srbije.
        U kalendaru je istaknuto i desetak kulturnih manifetacija na području opštine Temerin, koje po obimu i kvalitetu prevazilaze okvire lokalne sredine.
        U toku januara održan je Sajam vina u Temerinu i manifestacija Badnje veče u Bačkom Jarku.
         Godišnji koncert KUD Vuk Karadžić održan je u martu. U aprilu je Planinarsko smučarski klub Sirig organizovao akciju Šetnja pored Jegričke.


Foto: temerinski.info


        Manifestacija Đurđevdanski dani održana je 6. maja u MZ Staro Đurđevo, a krajem tog meseca Temerin je bio u znaku akcije vinara „Top 12 vina Vojvodine“. Tradicionalna Pasuljijada Eko centra „Vodomar“ organizovana je u junu na temerinskom Vašarištu. Jul su obeležile Ilindanske svečanosti u Temerinu i likovne kolonije „Jegrička 2010“ u Info centru i „Takt“ na Heverovom salašu. – Četvrtu temerinsku Fijakerijadu u avgustu organizovao je Konjički klub „Vitez“, a Bački Jarak je bio u znaku tradicionalne manifestacija „Petru za Petrovdan“. Steptembar su obeležili „Pitijada“ u Bačkom Jarku, Dani evropske baštine i Siriško prelo, čiji gost je bio Miroslav Ilić., Početkom oktobra na temerinskoj pijaci je održan Južnobački festival ludaje, a KUD Vuk Karadžić je bio domaćin programa „Sačuvajmo od zaborava“.
        Bogata lepeza akcija manifestaciono kulturnog karaktera privodi se kraju. Prošle subote održan je 19. „Tini festival“. U pripremi je konferencija „Hajde da zajedno“ Aktiva žena i program povodom „Martindana“.
        Za decembar je planirana Božićna izložba ručnih radova – koju organizuje Društvo ljubitelja bašte u Temerinu i Doček nove 2011.

Autor: Mile Milojević
Datum: 09, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *