Protiv lidera igra bolja od rezultata, uz loše suđenje

Sr. Karlovci: FK „Stražilovo Milan“ (Sr. Karlovci) – FK „Dinamo“ (Budisava) 4 : 0 (0 : 0)

        Na gostovanju kod lidera prvenstva, prvotimci „Dinama“ iz Budisave su vrlo dobro odigrali prvih 45 minuta, naročito u taktičkom pogledu, pošto su organizovanom i pozicionom igrom sve napade protivnika zaustavljali na bezbednoj udaljenosti od svog gola. Za čitavo poluvreme „Stražilovo Milan“ je imao svega dve prilike, i to nakon ubacivanja iz prekida i udaraca glavom, ali je u prvom navratu lopta prošla iznad prečke, a u drugom je Igor Sabo odlično intervenisao i zaštitio svoju mrežu. Takav razvoj situacije uneo je nervozu u redove Karlovčana, pa su počeli da vrše sve jači pritisak na sudiju Miloša Bema, koji je u većem delu prvog poluvremena korektno delio fudbalsku pravdu, ali je, kako je utakmica odmicala, postepeno podlegao pritisku i sve više naginjao na stranu domaćih. Već u finišu prvog dela igre domaćima je poklonio nekoliko slobodnih udaraca nadomak kaznenog prostora gostiju, potom nije hteo da vidi šamaranje Danijela Božokija od strane jednog napadača „Stražilova“, da bi u 43. minutu dodelio žuti karton Bogdanu Grbiću, koji je oduzeo loptu protivničkom igraču bez ikakvog kontakta. Ipak, četa sa „male Grbavice“ je stoički izdržala sve napade lidera potpomognute sudijama, pa je na odmor otišla sa zasluženih 0 : 0.
        Nažalost, već na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, nakon centaršuta sa desne strane Danijel Božoki je u šesnaestercu, okružen dvojicom saigrača, promašio čistu loptu, pa Zoranu Cvijetiću nije bilo teško da iz blizine dovede svoj tim u vođstvo. Tri minuta kasnije, Bogdan Grbić je iznosio loptu iz opasne zone, na njega je startovao protivnički fudbaler, ali je vezista „Dinama“ izdržao duel i nastavio kretanje, da bi sudija Bem, na opšte čuđenje, dosudio faul za Karlovčane, a nakon centaršuta Atila Hornjak je iskoristio poklon i povećao prednost. Koliko je sudija bio naklonjen lideru, videlo se u 55. minutu, kada je Nikola Tepić udaren šakom u leđa, a kada se okrenuo i odgurnuo napadača u nameri da se zaštiti, Bem je njega opomenuo žutim kartonom, dok mučki nasrtaj domaćeg fudbalera nije sankcionisao! U 61. minutu usledila je nova sudijska lakrdija: upućena je dubinska lopta u kazneni prostor Budisavčana, u ofsajdu su se našli Nenad Ivaniš i Zoran Cvijetić, ali pomoćnik nije signalizirao nedozvoljen položaj, da bi u nastavku akcije Ivaniš faulirao golmana Saboa, a Cvijetić iz blizine poslao loptu preko gol linije. Konačan rezultat postavio je Damir Horvat u 72. minutu preciznim prizemnim udarcem, a do kraja utakmice gosti su imali dve-tri prilike da ublaže poraz, ali je na kraju ostalo previsokih 4 : 0 za domaće.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Željko Piljak, Milorad Ašćerić, Miroslav Velicki, Bogdan Grbić, Danijel Božoki (od 74. Boško Stojanović), Miloš Mitrić (od 72. Nenad Milošević), Nebojša Tepić (od 57. Vanja Sabo), Nikola Tepić. U redovima Budisavčana opomenuti su Bogdan Grbić, Nikola Tepić i Željko Piljak.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 08, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *