Održana 21. sednica SO Žabalj

Žabalj: Danas je u velikoj sali SO Žabalj održana 21. sednica SO kojoj je prisustvovalo 29 odbornika.

         Na početku je predložena dopuna dnevnog reda sa 3 nove tačke i to: Donošenje odluke o proglašenju elementarne nepogode na teritoriji opštine Žabalj,u naseljenim mestima Žabalj, Čurug i Gospođinci; Donošenje odluke o izmeni i dopuni odluke o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata; Donošenje odluke o izmeni odluke o zaduživanju opštine Žabalj. Odbornici su većinom glasova prihvatili dopune dnevog reda, a zatim i ceo dnevni red.
          Po prvoj tački doneta je odluka sa predloženim amandmanima te je tako umesto četiri dodeljeno pet novčanih nagrada, a ostale nagrade su tri povelje i pet zahvalnica. Zatim je doneta odluka o proglašenju elementarne nepogode što je jednoglasno prihvaćeno. Takođe je doneta odluka o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata.
        Predsednik opštine Branko Stajić je obrazložio predlog da se izmeni odluka o zaduživanju jer sredstva koja su bila opredeljena za završetak sportske hale sada će biti usmerena za sanaciju štete izazvane elementarnom nepogodom, s tim što će se konkurisati kod Pokrajine da se obezbedi još sredstava za ove radove. Odluka je doneta skoro jednoglasno. Po sledećoj tački – Izveštaj o radu Srednje škole „22. Oktobar“ u Žablju reč je uzeo odbornik, Miodrag Janjoš, direktor iste i izneo podatke o uspesima učenika ove škole na takmičenjima, što predstavlja veliki uspeh s obzirom na broj škola u Republici Srbiji.
        Ostale tačke (odluke) su prihvaćene bez rasprave, a zatim se prešlo na odbornička pitanja. Prvi se za reč javio odbornik Kuzmanov i predložio predsedniku Opštine i opštinskom veću da u okviru svojih mogućnosti Opština Žabalj pomogne opštini Kraljevo koja je nastradala u zemljotresu, takođe je pozvao i kolege odbornike da se odreknu dela dnevnice u humanitarne svrhe, kao pomoć nastradalima u zemljotresu. Odbornik Vislavski je predložio da se u okviru mogućnosti pređe na elektronski sistem rada jer se ogromna sredstva izdvajaju za štampanje materijala za sednice. Odbornik Dejanović je postavio pitanje o divljim deponijama smeća u naseljenom mestu Gospođinci. Postavljeno je pitanje i kako se zaštiti od pasa lutalica u svim naseljenim mestima. Odbornik Rimski iz Đurđeva je postavio pitanja u vezi asfalta, izgradnje puta i odlaska u Srbija puteve. Posle ovoga pitanja više nije bilo te je predsednik Stepanov zaključio sednicu.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 05, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *