Izložba stvaralaštva seoskih žena

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena u okviru programa afirmacije potencijala i stvaralaštva žena na selu u Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i ove godine, ispred Vlade AP Vojvodine, a u saradnji sa Gradom Somborom i Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova, organizovao je 15.10.2010. godine u Somboru izložbu stvaralaštva žena na selu u Vojvodini.

        Centralni događaj manifestacije posvećen je predstavljanju stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini, pre svega autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata koji afirmišu tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta. Izložbu su pratili tematski programi: koncert ženskih folklornih grupa u Vojvodini i više izložbi – fotografija „Žene na selu u Vojvodini“, likovnog stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini,Pored toga, predstavljeni su rezultati istraživanja o položaju žena na selu u Vojvodini i organizovan okrugli sto pod nazivom „Žene na selu – politike i prakse“.
        Manifestaciju, na kojoj je ušestvovalo 135 ženskih seoskih udruženja iz Vojvodine otvorio je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, u prisustvu republičkog ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu dr Saše Dragina.
        Aktivi žena iz opštine Žabalj su i ove godine učestvovali, u organizaciji područnog koordinatora, pokazujući opštinu Žabalj u što lepšem svetlu, predstavljajući kako lepotu tako i njenu raznolikost.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Redakcija
Datum: 28, 10, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *