Dva kiksa za poraz u derbiju na novosadskoj Bistrici

Novi Sad: FK „Mladost“ (Novi Sad) – FK „Dinamo“ (Budisava) 3 : 1 (1 : 0)

        Derbi jesenjeg dela prvenstva, koji je možda i odlučio koji klub će prezimiti na drugom mestu iza neprikosnovenih Karlovčana, zasluženo je pripao domaćinima, koji su na očajnom terenu načinili manje grešaka i, u pojedinim navratima, imali više sportske sreće.
        Bistričani su počeli izuzetno agresivno, pa su u prvih petnaestak minuta propustili dve povoljne prilike, ali su Budisavčani potom uspostavili ravnotežu i sve češće pretili domaćem golmanu. Najizgledniju priliku za vođstvo gosti su propustili u 31. minutu kada je Nikola Tepić umakao svojim čuvarima, utrčao u kazneni prostor, namestio se i, umesto da loptu plasira u nebranjeni deo mreže, šutirao špicem preko gola. Do samog finiša prvog dela igre vodila se ravnopravna, prava rovovska borba po izuzetno lošem i neravnom terenu, da bi u prvom minutu nadoknade Danijel Božoki neoprezno dozvolio da mu „ukradu“ loptu na aut liniji, nakon čega je usledio centaršut i rutinska realizacija od strane Mlađana Sladića, za odlazak na odmor sa prednoću domaćina.
        Igrači „Dinama“ su u drugom poluvremenu na teren izašli sa namerom da „pritisnu“ domaće i „iznude“ poravnanje rezultata, ali je već u 49. minutu za njih usledio „hladan tuš“: Milan Maljurić je promašio čistu loptu, što je iskoristio Edvard Heđeši i povećao vođstvo svog tima. U narednih desetak minuta „Mladost“ je mogla da postigne i treći pogodak, ali se istakao golman Igor Sabo, a onda su se „lavovi sa Male Grbavice“ trgli i zaigrali organizovanije. Kao plod takve igre usledile su dve šanse Nikole Tepića, u kojima je prvi put snažno šutirao ali je golman Novosađana bio na pravom mestu, da bi u drugom navratu bio sebičan u situaciji kada je dodavanje bilo jedino logično rešenje. Ipak, u poslednjem minutu regularnog toka, Nikola Tepić se odvažio na još jedan solo-prodor, iz koga je uputio loptu ka golu, da bi Branislav Stankov iz blizine „potvrdio“ pogodak. Nažalost, tračak nade Budisavčana da u tri minuta nadoknade mogu stići do boda ubrzo je ugasio Edvard Heđeši, postavivši konačan rezultat od 3 : 1 u korist „Mladosti“.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Danijel Božoki (od 67. Vanja Sabo), Milorad Ašćerić, Miroslav Velicki, Saša Pintek, Aleksandar Stanić (od 67. Branislav Stankov), Nebojša Tepić (od 67. Bogdan Grbić), Radoslav Milutinov, Nikola Tepić. U redovima Budisavčana opomenut je samo Nebojša Tepić, dok je jedini strelac za naš tim bio Branislav Stankov.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 25, 10, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *