Pobede rukometnih klubova

Temerin: Sportisti iz opštine Temerin imali su minulog vikenda dobre rezultate. Posebno se to odnosi na rukometne klubove.

        RK Mladost-TSK je savladao tim Proletera iz Zrenjanina 23:21, prvo poluvreme 13:9. Veoma važna pobeda prvoligaša iz Bačkog Jarka, koji je u prvih pet kola zabeležio dve pobede, protiv BASK-a i Proletera.
        Rukometašice Temerina pobedile su u petak veče ekipu Srema iz Morovića 24:19, prvo poluvreme bilo je 10:10. Temerinke posle pet kola imaju sedam bodova.
        Fudbaleri Mladosti i Veternik Viskol igrali su u subotu u Bačkom Jarku nerešeno 1:1. Jarčani su imali više prilika, a gol za domaće postigao je Džogović iz penala. Sudija Pandurov iz Zrenjanina je na kraju uz pratnju policije ispraćen sa Livadice. Jaračani narednog vikenda putuju u Rastinu, na susret sa Soluncem.
        Temerinska Sloga je poražena od Tekstilca u Odžacima 2:1. Domaći su poveli u prvom minutu, a vođstvo od 2:0, obezbedio je Levajac, u 67 minutu. Konačan rezltat 2:1, postavio je Tintor iz penala u 85. minutu. Sloga u subotu dočekuje ekipu Vršca.
        Do kraja prvenstva u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina ostalo je još samo četiri kola. Radnički iz Nove Pazove je načelu sa 24 boda, tri više od ČSK pivare. Dva srpskoligaša iz opštine Temerin ne mogu biti zadovoljni rezultatima u minulih 11 kola.
        Mladost iz Bačkog Jarka sa 11 bodova zauzima 11 mesto, prati je temerinska Sloga sa samo 10 bodova. Ispadanjem nekoliko ekipa iz Prve lige, očigledno je i kvalitet Srpske lige poboljšan u odnosu na nekoliko ranijih sezona. U poslednja tri kola fudbaleri TSK-a zabeležili su tri ubedljive pobede i psotigli 16 golova. Temerinci su juče savladali tim Proletera u Ledincima 5:0. Tri gola postigao je Rosić, po jedan Lavrnja i Vorkapić. Valja istaći da Lavrnja nije iskoristio jedanaesterac. Fudbaleri TSK-a će u nedelju ponovo biti u gostima, ovog puta ekipi Čeneja.
        OFK Sirig je ubedljivo pobedio komšije iz Čeneja 7:1. Ilija Kovačević se četiri puta upisao u listu strelac, dva gola postigao je Ratić, jedan Žigić. Svi ovi igrači, branili su ranije boje Mladosti iz Bačkog Jarka. Sirig je u nedelju ponovo domaćin, ovog puta novosadskoj Mladosti.
        Četvrtu uzastopnu pobedu ostvarili su košarkaši iz Bačkog Jarka, protiv Veternika 88:83. Jaračni su sada sami na čelu Prve srpske košarkaške lige a u subotu ih očekuje gostovanje u Bačkoj Topoli.
        Kuglaši TSK-a poraženi su od Slavije iz Kovačice 5:3. Zanimljivo je da su obe ekipe oborile po 3024 čunja, ali su gosti na kraju slavili. Najbolji rezultat u ekipi TSK imao je Balo 524 poena, slede Mičutka sa 519 i Janoš Majoroš sa 509 oborenih čunjeva.
        Temerinski kuglaši u nedelju putuju na derbi u Petrovaradin.
        Mladi džudisti kluba Jamaaraši iz Bačkog Jarka učestvovali su na memorijalnom turniru u Vršcu. Zlatne medalje osvojili su Nebojša Jerković i Nemanja Knežević, srebrne Adam Marton, Srđan Vucelja i Kristina Marton, bronzanu Miloš Ivanić.
        Dan kasnije na turniru u Stanišiću zlatne medelje osvojili su Katarina Ivanić, Marija Vejin i Dejan Mihaljica, srebrnu Tijana Vujinović, bronzane Kosta Mihaljica i Aleksa Vejin.
         Na memorijalnom džudo turniru u Stanišiću učestvovali su i mladi džudisti iz Siriga. Mihajlo Stefanović, Ivana Juhas i Aleksandra Jaćimović su osvojili zlatnu medalju, Boško Todorović treće mesto i bronzanu medalju.

Autor: Mile Milojević
Datum: 25, 10, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *