Poraz uz loše izdanje na gostovanju u Bukovcu

Bukovac: FK „Fruškogorski partizan“ (Bukovac) – FK „Dinamo“ (Budisava) 3 : 1 (2 : 0)

        Četa sa budisavske „Male Grbavice“ je, nakon pozitivnih rezultata u prethodna tri kola, doživela neuspeh na gostovanju na bukovačkoj „velikoj Grbavici“. Teren „Fruškogorskog partizana“ je upravo zaslužio ovakav „epitet“, pošto je bio izuzetno neravan, a trava nije košena već nekoliko sedmica, pa je na nekim delovima uveliko prelazila visinu članaka. Na takvoj podlozi su se daleko bolje snašli raspoloženi domaćini, ali treba biti realan pa priznati da je za njihov uspeh, pre svega, zaslužna u prvom poluvremenu najslabija partija „Dinama“ ove jeseni, računajući i prvenstvene i prijateljske utakmice.
        No, da krenemo redom. Bukovčani su od starta krenuli agresivno i napadački, pa su do prednosti došli već u 16. minutu, kada su nakon kornera sa desne strane statični gosti dozvolili protivniku da postigne gol glavom. Samo pet minuta kasnije vođstvo „Fruškogorskog partizana“ je uvećano iz pozicije koja je mirisala na ofsajd, a do kraja poluvremena domaći su mogli u još dva navrata da zatresu mrežu „Dinama“. Sa druge strane, Budisavčani su imali nekoliko polušansi, a u finišu prvog dela Aleksandar Stanić se našao usamljen pred protivničkim golmanom, ali je prvo oklevao, a potom traljavo šutirao pored gola.
        Svesni da u prvom poluvremenu nisu opravdali visoku poziciju na tabeli, gosti su u drugom delu dodali gas, što je dalo rezultata već u 48. minutu, kada je Aleksandar Stanić odlično izveo slobodan udarac, a Nikola Tepić sa druge stative glavom prosledio loptu u mrežu. Nastavili su „Dinamovci“ sa atacima, ali je meč prelomljen u 57. minutu, kada su Bukovčani ponovo došli do dva gola prednosti, ovaj put ne iz sumnjivog, već iz očiglednog ofsajda. Ipak, njihove nade su ponovo podgrejane dvadesetak minuta pre kraja, kada iskusni Živković umalo da učini medveđu uslugu svom timu, pošto je naivno „zaradio“ isključenje i gostima „poklonio“ igrača više. Ubrzo nakon isključenja, Željko Piljak je nakon centaršuta sa leve strane glavom loptu prosledio u stativu, a „odbitak“ su domaći štoperi izbili daleko iz kaznenog prostora, što je bila i najizglednija prilika ekipe sa „Male Grbavice“ da bar ublaži poraz. I pored nekoliko manje ili više opasnih pokušaja sa jedne i druge strane, rezultat se do kraja nije menjao, pa je ostalo zasluženih 3 : 1 za „Fruškogorski partizan“.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo, Milan Maljurić, Vladimir Petković (od 56. Danijel Božoki), Željko Piljak, Milorad Ašćerić, Miroslav Velicki, Nikola Perduh (od 66. Predrag Paćuk), Aleksandar Stanić, Miloš Mitrić, Bogdan Grbić, Nikola Tepić (od 56. Nebojša Tepić). Žute kartone u redovima Budisavčana dobili su Željko Piljak, Nikola Tepić i Miroslav Velicki, dok je jedini strelac za naš tim bio Nikola Tepić. 

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 04, 10, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *