Veliko interesovanje opština za CALL CENTRE

Novi Sad: Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju mr sci. dr Tomislav Stantić, je danas na konferenciji za novinare, istakao da je cilj Sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju da pomogne opštinama u Vojvodini da ostvare što bolju komunikaciju sa građanima po pitanju usluga koje im se pružaju.

        ''Mi smo pre mesec dana pokrenuli Konkurs za stvaranje kol centra i otvaranje tzv. «zelene linije» gde građani mogu telefonskim pozivima, ili slanjem sms poruka, ili internetom da ukažu na postojanje nekog komunalnog problema i da u što kraćem roku budu obavešteni šta je po tom pitanju urađeno.
         Na naše veliko zadovoljstvo za ovaj Konkurs se pokazalo ogromno interesovanje i prijavilo se 34 jedinica lokalne samouprave. Ukupna vrednost podnetih projekata je 74.000.000, dok je ukupan iznos sredstava koji se traži od sekretarijata je 58.000.000 dinara. Od ukupnog broja predloga projekata 3 su podnele nerazvijene opštine-Bela Crkva, Mali Iđoš i Titel, a 17 predloga projekata je stiglo od nedovoljno razvijenih opština.
        Opštine su uglavnom konkurisale za nabavku hardvera i softvera za Call centre, obuku zaposlenih za rad za novi sistem pružanja usluga i informisanje građana o novom sistemu komunikacije na relaciji lokalna administracija-građani-JKP.
        Naša nedvosmislena namera je da u narednom periodu najozbiljnije pomognemo lokalnim samoupravama da pokrenu još bolju, još efikasniju, bržu i što direktniju komunikaciju sa građanima.'' 
         Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju sufinansiraće i troškove učešća jedinica lokalnih samouprava sa područja AP Vojvodine na Novosadskom sajmu investicija, nekretnina i energetike „INVESTEXPO“ 2010 g. koji se održava od 26. do 28. oktobra 2010. godine.

Autor: Redakcija
Datum: 28, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *