Rezultati 5. kolo Novosadska fudbalska liga

Peto kolo Novosadske fudbalske lige u potpunosti je proteklo u znaku domaćih klubova, koji su zabeležili maksimalan učinak od osam pobeda, ne dozvolivši gostima da osvoje ni jedan jedini bod.

        Najbliže „spasavanju časti“ gostujućih ekipa bio je „TSK“ iz Temerina koji je protiv „Mladosti“ u Novom Sadu poklekao tek u 92. minutu i tako doživeo minimalan poraz. Najubedljiviju pobedu zabeležio je „Dinamo“ koji je rakovački „Borac“ ispratio iz Budisave sa pet lopti u mreži, a visoke pobede od 6 : 2 zabeležili su i lider iz Sremskih Karlovaca nad „Ajaksom“, odnosno OFK „Sirig“ nad „Proleterom“ iz Banoštora. Kameničani su vodili u Bukovcu, ali su na kraju poraženi sa 2 : 1, dok je „Bačka“ iz Begeča pobedila „Vinogradar“ iz Ledinaca sa 2 : 0, a malo iznenađenje predstavlja relativno lak uspeh „Sremca“ iz Čerevića protiv „Tatre“ iz Kisača (3:1), koja je pre prvenstva važila za jednog od kanidata za borbu za sam vrh tabele. Na kraju, Susečani na svom terenu nisu imali nikakvih problema protiv slabašnog „Čeneja“ (4:0).
        U narednom, šestom kolu, na programu je nekoliko vrlo zanimljivih mečeva, koji mogu donekle da „prečiste“ situaciju na tabeli. Drugoplasirani „Dinamo“ gostuje u Sremskoj Kamenici kod „Fruškogorca“, koji trenutno zauzima sedmo mesto; trećeplasirana „Bačka“ ide na noge „TSK“-u u Temerin, kome je ovo „poslednji voz“ da uhvati priključak sa ekipama iz gornjeg dela tabele i tako opravda visoke ambicije; četvrti „Partizan“ iz Suseka dočekuje šestoplasirani „Fruškogorski partizan“ iz Bukovca; petoplasirana „Mladost“ gostuje na uvek neugodnom terenu u Banoštoru; jedino lider „Stražilovo Milan“ ima nešto lakše gostovanje u Ledincima, protiv „Vinogradara“ koji u dosadašnjem toku prvenstva nije uknjižio ni jedan jedini bod.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 22, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *