Mošorinska Sirijada 2010

Mošorin: U nedelju, 26. septembra 2010. godine u 11 časova u Mošorinu, Javno preduzeće „Titelski breg“ iz Titela, opština Titel i MZ Mošorin po treći put organizuju manifestaciju „Mošorinska Sirijada“.

        Opština Titel spada u red opština kod kojih je primarna poljoprivredne proizvodnja dominantna, a u okviru nje stočarstvo odnosno proizvodnja mleka. Prema podacima sa kojima raspolažemo dnevna proizvodnja mleka na teritoriji opštine Titel je oko 60.000 litara mleka, od čega je blizu 75% procenata proizvodnje mleka u naseljima Šajkaš i Mošorin.
        Manifestacija „Mošorinska sirijada“ pokrenuta je pre tri godine sa ciljem promovisanja ove grane primarne poljoprivredne proizvodnje – proizvodnja mleka i njegova prerada u sir. „Mošorinska sirijada“ je zamišljena kao manifestacija na kojoj bi se prezentovali proizvođači sira i proizvoda od sira. Na ovoj manifestaciji pravo učešća imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva za proizvodnju sira kao i mlekare koje se bave preradom mleka i proizvodnjom sira i ostalih proizvoda od mleka.



Program manifestacije:

– Prodajna izložba sira
– Prodajna izložba proizvoda od sira- predstavljanje aktiva žena
– Prodajna izložba vina
– Promocija različitih manifestacija (Pečurkijada, Mundijada, Pasuljijada,..)
– Prodajna izložba rukotvorina
– Kulturno-umetnički program

        Organizatori manifestacije pozivaju zainteresovane da svojim učešćem na ovogodišnjoj „Sirijadi“ promovišu svoju firmu i svoj proizvodni program.
        Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sledeće telefone: Aleksadra Nikolić 063/891-98-43 i Stevan Gečevski 064/822-42-04


Autor: Redakcija
Datum: 25, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *