Web Fest 2010

Prvi regionalni internet festival biće održan po treći put od 16. septembra do 18. novembra 2010. – Izbor najboljih regionalnih web projekata – Panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti – Finalno veče 18. novembra u Beogradu.

O Web Festu
Web Fest je prvi put organizovan 2007. uz velik uspeh i podršku, kako web zajednice, tako i poznatih ličnosti, organizacija, udruženja, poslovnih ljudi i predstavnika državne i lokalne uprave. Učestvovalo je preko 1300 sajtova i takmičenje je postiglo veliki uspeh. Finalno gala veče je održano u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu, uz prisustvo velikog broja javnih ličnosti.
Drugi Web Fest 2009. je dokazao svoj regionalni karakter sa mnogim prijavljenim web sajtovima kao i nagradama koje su otišle u zemlje regiona.
Javne ličnosti koje podržavaju i pomažu u promociji Web Festa su Gordan Kičić, Mirjana Karanović, Ognjen Koroman, Ašok Murti, Vlado Georgijev, Maja Uzelac, Aleksandra Janković, Dušan i Dušan ( Ciklotron), Ivana Bajić, Darkvud dab, Vasil Hadžimanov, Gorčin Stojanović, Kristina Kovač, Zoran Alimpić, Anđelija Vujović, Marija Kilibarda, Ninoslav Jovanović, Tom Ehr (MTV), Irena Radović i mnogi drugi.

 

      Web Fest 2010, sa temom „Sve je na Webu”, je prvi regionalni internet festival koji je posvećen izboru najboljeg regionalnog web sajta ili web projekta, kao i promociji i unapređenju korišćenja globalne elektronske mreže na ovim prostorima i biće održan od 16. septembra do 18. novembra. Web Fest 2010 pored takmičenja upotpunjuje panel diskusija o regionalnom Internetu i budućnosti online komunikacija u kojima se proširuje znanje o web-u kao mediju, ali i kao poslovnom tržištu.
         Prijave i glasanje se obavljaju na adresi – www.wfest.org, a ceremonija objave pobednika biće održana 18.novembra 2010. u Beogradu.
         Osnovni princip je jednostavan. Svako može da prijavi web sajt za učešće u takmičenju besplatno i to ne samo svoj sajt. Sve što treba zainteresovani da učine je da odu na adresu www.wfest.org, unesu adresu sajta koji nominuju i izaberu jednu od kategorija kojoj pripada željena web stranica. Takmičenje je podeljeno u dva dela, glasanje stručnog žirija i glasanje publike. Od ove godine publika glasa za jedan jedini i najbolji regionalni web sajt.
         Stručni žiri sačinjen je od profesionalaca iz sveta web dizajna i web poslovanja, a predloge ocenjuje prema precizno definisanim kriterijumima. Publika pobednika bira glasanjem, a sajt ili projekat sa najvećim brojem glasova je pobednik.
         Prijave sajtova počinju 6. septembra i trajaće do 3. oktobra. Za vaše najomiljenije sajtove možete glasati od 4. oktobra do 31. oktobra. posle čega počinje glasanje. Panel diskusija biće održana tokom trajanja festivala.
         Svečana ceremonija dodele nagrada biće održana 18. novembra u Beogradu. Na samoj ceremoniji biće objavljeni dobitnici nagrada u svim kategorijama prema oceni stručnog žirija kao i najbolji regionalni web sajt prema glasovima publike uz odgovarajući zabavno-muzički program i poznate zvanice iz sveta interneta, muzike, filma i predstavnika državne i lokalne uprave.

Autor: Redakcija
Datum: 17, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *