Započeti radovi na obnovi puta Šajkaš-Mošorin

Mošorin: Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i državni sekretar u republičkom Ministarstvu za infrastrukturu dr Rajko Perić, obišli su danas radove na obnovi i proširenju 5,5 km puta između Šajkaša i Mošorina, u opštini Titel.

        Po obilasku radova na ovoj saobraćajnici, predsednik Vlade Vojvodne dr Bojan Pajtić izjavio je da je opština Titel pre četiri godine svrstavana u red nerazvijenih opština u Vojvodini.
         – U proteklom periodu u opštinu Titel usmerili smo 1,5 milijardu dinara preko Fonda za kapitalna ulaganja i to u razvoj infrastrukture, sistema za vodosnebdevenje i prečišćavanje otpadnih voda, tako da danas ova opština ima status srednje razvijene – rekao je predsednik dr Bojan Pajtić. On je dodao da je sanacija puta koji povezuje Šajkaš i Mošorin značajna ne samo za meštane ova dva vojvođanska sela, nego i čitavu opštinu Titel, jer je povezuje sa Koridorom 10. S druge strane, ova saobraćajnica značajna je infrastruktura za potencijalne investitore.
        Državni sekretar u Ministarstvu za infrastukturu dr Rajko Perić istakao je da Vlada Srbije i resorno Ministarstvo imaju sluha za značaj lokalne putne infrastrukture, jer je ovaj put praktično koridor 10 za građane opštine Titel.
        – Obnovom puta, meštanima koji se u ovom kraju pretežno bave proizvodnjom mleka i mesa biće bliži Novi Sad, a time otvoreno i veće tržište za plasman njihovih proizvoda – rekao je dr Perić.

        Predsednik opštine Titel Milivoj Petrović zahvalio se pokrajinskoj i republičkoj Vladi što su prepoznele značaj ulaganja u titelski kraj, posebno u razvoj infrasturukture koja je preduslov za brži privredni razvoj.
        Za obnovu puta izdvojeno je ukupno 125 miliona dinara, a sredstva su obebedili Ministarstvo za infrastrukturu i Razvojna banka Saveta Evrope.

Autor: Redakcija
Datum: 20, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *