Penzije u utorak

Temerin u vestima


Danas, 6. avgusta počinje isplata prvog dela julske penzije za poljoprivredne penzionere. Ostali penzioneri, vlasnici tekućih računa prvi deo julske penzije mogu očekivati u u utorak, 10. avgusta, a dan kasnije isplatu će početi i poštari.
 


Od 25. jula do 3. avgusta trajala je Likovna kolonija TAKT na Heverovom salašu u Sirigu. U njenom radu učestvovalo je 30-tak mladih likovnih umetnika. U subotu uveče učesnike kolonije I mnogobrojne goste zabavljala je grupa Kameleon.
 


Biblioteka Sirmai Karolj u Temerinu biće tokom letnjih meseci otvorena svakog radnog dana od 8 do 18 časova. Zahvaljujući donaciji Prve mesne zajednice od 70 hiljada dinara obogaćen je knjižni fond. Članovi svakodnevno mogu da prate stručnu literaturu, 14 dnevnih i nedeljnih listova. Godišnja članarina je i dalje 500 dinara.
 


Osma ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak 12. avgusta od 7 do 11 časova u Galeriji KIC Lukijan Mušicki.
 


Predstavom u selu Kovilo, salašarsko pozorište krenulo je 24. jula na vojvođansku turneju i posetiće desetak sela i gradova.
Temerinci će glumce ovog pozorišta moći da pozdrave u petak u 21 čas na stadionu TSK-a.
Delo Edea Tota „Seoski đilkoš“ režirala je Margareta Taboroši.

Autor: Mile Milojević
Datum: 06, 08, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *