Kadeti uveličali slavlje Slanobaraca

Novi Sad: FK „Proleter“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ 6 : 2 (4 : 2)

        Dvomeč poslednjeg kola Kadetsko-pionirske lige TFS Novi Sad između „Jugovića“ i „Proletera“ trebalo je da se odigra na Sportskom centru „Siget“ u Kaću, ali je uprava kaćkog kolektiva izašla u susret prijateljskom klubu u prihvati…la da naše selekcije gostuju na stadionu na Slanoj bari, pošto su kadeti „Proletera“ eventualnom pobedom u ovom meču overavali prvo mesto (u ove godine vrlo kvalitetnoj konkurenciji), pa im je namera bila da naprave svečarsku atmosferu i organizuju proslavu na svojoj „Bomobonjeri“.
        Agilni domaćini, predvođeni neumornim direktorom mlađih kategorija FK „Proleter“ Svetozarom Soviljem, u tome su u potpunosti uspeli, pošto su oba meča (a posebno kadetski!) odigrani u uslovima kakvi se zaista retko viđaju kada je reč o takmičenjima mlađih kategorija. Prvo, utakmice su održane na stadionu na novosadskoj „Slanoj bari“ na kojoj svoje mečeve kao domaćin igra samo prvi tim FK „Proleter“ koji se takmiči u Prvoj Telekom ligi Srbije, dok omladinci, kadeti i pioniri svoje protivnike „ugošćuju“ na igralištu u Čeneju. Kao ilustraciju dodaćemo da je ovo treći put za godinu dana da mlađe kategorije Slanobaraca igraju na „Bombonjeri“ (od čega su na jednom meču omladinci igrali sa beogradskom „Crvenom zvezdom“). Drugo, teren je bio više nego idealan za igru (između ostalog savršeno podšišan i obeležen), uključen je bio i elektronski semafor za rezultat i merenje vremena, a iza svakog gola i na bočnim stranama bila su po dva skupljača lopti u „pancirima“. Treće, na tribinama se okupio veliki broj (po našoj proceni oko 200) ljubitelja fudbala sa Slane bare, ostalih delova Novog Sada, ali i iz Kaća, od kojih je većina nakon završetka kadetske utakmice i pobede „Proletera“ utrčala na teren da sa domaćim igračima proslavi osvajanje prvog mesta. Sve u svemu, bilo je to zaista nezaboravno prepodne na Slanoj bari i zaista slatkoj „Bombonjeri“.
        Što se same utakmice tiče, izuzetno motivisani Slanobarci su poveli već u prvom minutu preko Velemira Stojanovića, pri čemu su domaći, izgleda, iskoristili impresioniranost gostiju atmosferom u kojoj se utakmica igrala. Isti igrač je povećao prednost svog tima u 16. minutu, da bi već u sledećem napadu Miloš Nikolić iskoristio odličan centaršut Vladimira Vukova i postigao pravi evro-gol. „Proleter“ do dva gola prednosti ponovo stiže u 21. minutu i to ponovo preko Velemira Stojanovića, a Kaćani opet hvataju rezultatski priključak u 32. minutu iz penala koji je sigurno realizovao Nikola Đurković. Pretkodno je u protivničkom kaznenom prostoru oboren sjajni Miloš Nikolić, koji je, nažalost, na poluvremenu morao da izađe iz igre zbog obnovljene povrede skočnog zgloba. Na odmor se, ipak, otišlo sa ubedljivom prednošću domaćih, pošto je Miloš Lazović uspeo da savlada Marka Majkića u 39, poslednjem minutu prvog poluvremena.
        Trener OFK „Jugović“ Goran Nakomčić je u poluvremenu izvršio četvorostruku zamenu, što je donekle urodilo plodom, pošto su njegovi puleni uspeli da ostvare kakvu-takvu terensku ravnotežu. Sastav budućeg prvaka je, ipak, uspeo da postigne još dva gola preko Đorđa Jovovića u 45. i Miloša Lazovića u 63. minutu, dok su i Kaćani imali nekoliko prilika, ali su Vladimir Vukov i Mirko Đurić bili neprecizni, svaki u po dva navrata.
        Kadeti OFK „Jugović“ su na ovom meču nastupili u sledećem sastavu. Makić (od 41. Randelj), Trajalov, Stanar (od 41. Vilovski), Zekonja, Božić, Du. Knežević, Nikolić (od 41. Mirković), Miškić, Ni. Đurković (od 41. Da. Knežević), Đurić, Vukov. Bez obzira na visok poraz, u redovima „tobdžija sa Sigeta“ nekoliko mladića je pružilo zapažene partije. Sem već pomenutog Miloša Nikolića, na novoj ulozi centralnog štopera odlično se snašao Uglješa Zekonja (na fotografiji), kao i Saša Trajalov na poziciji desnog spoljnog igrača.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 02, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *