Pioniri OFK „Jugović“, opet, ubedljivi sa igračem manje

FK „Proleter“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ 2 : 5 (1 : 1)

        Ekipa koju sa klupe predvodi prvotimac Lorant Lepar već četvrtu utakmicu uzastopno ima ozbiljnih problema sa brojem igrača na raspolaganju, ali onoj desetorici ili jedanaestorici dečaka koji se odazovu zato što vole fudbal i vole OFK „Jugović“ uopšte ne predstavlja problem da beleže dobre rezultate i sa fudbalerom manje na terenu!
        Na odličan teren na Slanoj bari istrčalo je jedanaest mladih Kaćana, koliko ih je ukupno i došlo na utakmicu, ali je kapiten Marko Subotin već posle pet-šest minuta morao da napusti igru zbog povrede, pa su do kraja utakmice „belo-plavi“ igrali sa igračem manje, pošto nismo imali ni jednu zamenu na klupi za rezerve. Ovu prednost su domaći iskoristili da preuzmu inicijativu na terenu i stvore nekoliko šansi, ali su i gosti opasno pretili iz kontranapada, koje u tri navrata Kosta Brankov nije uspeo da realizuje.
        „Proleter“ je do prednosti došao u 18. minutu, kada je prvo sjajni golman Milan Popović nako šuta Sabita Grekua uspeo da izbije loptu u korner, ali je nakon izvođenja udarca iz ugla i šuta Srboljuba Derete morao da kapitulira. Većih uzbuđenja nije bilo sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Milan Popović uhvatio loptu centriranu iz kornera i iz prve ispucao preko polovine terena do brzonogog Koste Brankova koji je pretrčao dvojicu protivničkih igrača i i savladao Ivana Kiša.
        Nakon petnaestak igre u drugom poluvremenu Slanobarci su opet došli do prednosti preko Nenada Ikotina, koji je iskoristio pogrešno postavljanje odbrane Kaćana (što se zaista retko dešavalo). Onda je na scenu stupio sjajni Marko Dubravac (na fotografiji), koji je za osam minuta postigao tri pogotka i preokrenuo rezultat od 2 : 1 do 2 : 4! Popularni „Vrabac“ je izjednačio rezantnim udarcem sa dvadesetak metara kada je lopta završila u rašljama protivničkog gola, nakon toga je svoj tim doveo u vođstvo iskoristivši povratnu loptu Koste Brankova, da bi, konačno, u 65. minutu natrčao na odbijenu loptu, poentirao i rešio pitanje pobednika ove utakmice. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Borenović iz penala, poslavši golmana na jednu, a loptu u drugu stranu. Nagradu da izvede kazneni udarac „Bucko“ je dobio zato što je tokom čitave utakmice praktično u džepu držao mnogo jače, brže i višlje napadače „Proletera“ Jetona Redžepija i Sabita Grekua.
        Uz već pomenute naše dečake, vrlo dobro je bila poslednja linija odbrane, u kojoj su, uz Borenovića, igrali Momčilo Ćulum, Nikola Begić i Srđan Tolimir (koji se iz veznog reda vratio na štopera nakon izlaska povređenog Subotina). Predrag Mačkić je takođe bio standardan, pretrčavši kilometre, a mnogo bolji utisak nego u prethodnim utakmicama ostavio je Branislav Gajin.
        Pioniri OFK „Jugović“ su na ovom meču nastupili u sledećem sastavu: Popović, Borenović, Begić, Subotin, Ćulum, Mačkić, Tolimir, Gajin, Dubravac, Brankov, Milić. Strelci sa FK „Proleter“ su bili Srboljub Dereta u 18. i Nenad Ikotin u 49. minutu, dok su golove za mlade „tobdžije sa Sigeta“ postigli Kosta Brankov u 35, Marko Dubravac u 57, 62. i 65. minutu, odnosno Aleksandar Borenović iz penala u pretposlednjem, 69. minutu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 01, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *