Posle 10.juna isključenje dužnika za gas

Temerin: Ovih dana na adrese najvećih dužnika za utrošeni gas stigle su opomene pred tužbu i isključenje. Svima koji do 10. juna ne izmire obaveze – obustaviće se isporuka ovog energenta, a naplata će se izvršti preko suda – stoji u informaciji JP Gas iz Temerina.

        JP Gas u Temerinu je lane ostvarilo ukupan prihod od 310,8 miliona dinara. Rashodi su iznosili 325,2 miliona, tako da je ostvaren gubitak od blizu 14,5 miliona dinara.
        Osnovni uzroci negativnog finansijskog rezultata, kako je na sednici Upravnog odbora ovog preduzeća istaknuto je smanjenje potrošnje gasa, jer su se mnogi potrošači opredelili za druge energente. Prošla godina je karakteristična zbog povećanja gubitaka gasa u mreži od 639.716 kubnih metara, što po ceni od 33,33 dinara daje iznos od 21,3 miliona dinara. Zbog smanjenja potrošnje došlo je do pada prihoda ovog javnog preduzeća. Smanjeni su i prihodi od novih priključaka, a uvećani su troškovi zbog uvođenja tarifnog i novog informacionog sistema u JP Gas.
       Rukovodstvo preduzeća je dobilo podršku članova Nadzornog i Upravnog odbora za program mera za saniranje gubitaka, koje treba realizovati u ovoj, ali i narednim godinama.

Autor: Mile Milojević
Datum: 28, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *