Sufinansiranje projekata ekoloških organizacija

Novi Sad: Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj dr Slobodan Puzović potpisao je sa predstavnicima ekoloških nevladinih organizacija ugovore o sufinansiranju njihovih projekata u ovoj godini iz oblasti zaštite i unapređenja stanja životne sredine.

 

        – Sredstva koja smo obezbedili za ove projekte, ukupno dva miliona dinara, zbog ekonomske krize nisu velika, ali ova aktivnost je veoma važan segment rada Sekretarijata – izjavio je Puzović i to obrazložio činjenicom da je na konkurs stigao rekordan broj projekata u koji su, mahom, uključeni mladi ljudi – entuzijasti iz cele Vojvodine.
        Naime, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj je u periodu od 5. do 30. marta 2010. godine raspisao konkurs za dodelu finansijskih sredstava radi realizacije projekata udruženja građana u 2010. godini, kojima će se promovisati zaštita životne sredine i podržati konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti, umrežavanja i programa edukacije na teritoriji AP Vojvodine.
       Na konkursu su učestvovale 172 organizacije sa 175 projekata: 96 iz Bačke, 58 iz Banata i 18 iz Srema. Na osnovu predloga Komisije za sprovođenje javnog konkursa, odobreno je sufinansiranje 41 organizacije: 26 iz Bačke, 9 iz Banata i 6 iz Srema.
Puzović je naveo da su podršku dobili projekti edukativno-promotivnog karaktera koji u sebi sadrže i akciju, zatim izdavanje adektavnih publikacija, kao i projekti u čiju realizaciju će biti uključeno što više građana iz različitih vojvođanskih lokalnih samouprava.
       Među projektima koji su dobili finansijsku podršku su, između ostalih, i projekti na iskorenjivanju ambrozije, stvaranju ekološkog proizvoda „Futoški kupus“, revitalizaciji pašnjaka, zaštiti i proučavanju ptica, riba, barskih kornjača i gljiva, zbrinjavanju šest mrkih medveda u Banoštoru, očuvanju biodiverziteta, kao i projekti koji se odnose na reciklažu otpada.
        Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj dr Slobodan Puzović najavio je u ovoj godini još jedan ovakav konkurs namanjen projektima udruženja građana i izrazio očekivanja da će za njega biti u budžetu Vojvodine obezbeđeno više para.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 28, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *