Bosi Vasić drugo mesto u Zrenjaninu

Vilovo, Zrenjanin: Bosa Vasić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Vilovu osvojila je drugo mesto na završnoj svečanosti Pesničke štafete koju decenijama organizuje Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu.

 

        Stručni žiri na čelu sa pesnikom – domaćinom Dragomirom Ćulafićem ocenio je da je Bosina pesma originalna i zato je nagrađena drugim mestom.
        – Naravno da nas je obradovala ova nagrada koju je osvojila učenica Bosa Vasić, koju uči Anđelka Bolmanac. Ove godine bilo je petnaesto učešće naše škole na Pesničkoj štafeti i možemo se pohvaliti vrednim rezultatima pažnje. Tako je najveći uspeh prvo mesto Petra Marana iz Loka 2006. u kategoriji mlađih razreda. Davne 1998. Višnja Marinkov osvojila je drugo mesto za stariji uzrast, a odeljenje iz Vilova dobilo je specijalnu nagradu za masovno učešće. Jelena Todorović je 2005. osvojila treće mesto za stariji uzrast, a taj uspeh je naredne godine ponovio Sreten Dimitrijević iz Vilova za mlađi uzrast, dok je naredne godine Milica Bastajić dobila diplomu kao „najemotivniji pesnik“, priča Stevan Avguštin, bibliotekar u školskoj biblioteci koja je domaćin Pesničke štafete.

        I ove godine zabeležen je dobar odziv učenika, a nakon obilaska škola u Titelu, gde su učestvovali i učenici iz Vilova, Loku i Gardinovcima žiri se opredelio da u zrenjaninskom pozorištu nastupe iz nižih razreda Milica Topić iz Titela, Bosa Vasić iz Vilova, Miroslav Ahmetović iz Loka i Ana Jovičić iz Gardinovaca. U starijem uzrastu najbolje pesme napisali su Ivana Cetenji iz Titela, Gorana Grujin iz Loka i Bojan Smiljanić iz Gardinovaca.

 

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 27, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *