Promocija knjige „Koviljski kulturni krug 2008-2009“

Kovilj: U organizaciji Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju USKOR iz Beograda, odnosno njegovog Ogranka „Koviljski kulturni krug“ iz Kovilja, u subotu 17. aprila 2010. godine održaće se promocija knjige „Koviljski kulturni krug 2008-2009“ koju je priredio Nikola Z. Nedić.

        Knjiga je, kako kaže priređivač, „plod plemenitih ljudi koji su svaki na svoj način našli mesto u njoj“. U knjizi su sadržane aktivnosti ovog Ogranka USKOR-a u 2008. i 2009. godini propraćene zanimljivim tekstovima i fotografijama koji će biti izvanredan izvor budućim generacijama u proučavanju bogatih kulturnih događanja našeg vremena u Kovilju i Šajkaškoj.
        U programu učestvuju književnici USKOR-a i KKK-a, ženske pevačke grupe „Sarke“ iz Gardinovaca i „Šajkaš“ iz Šajkaša te tamburaški orkestar „Vasa Jovanović“ iz Kovilja. Program će voditi prof. Nikola D. Turajlić, novinar i publicista.
        Promocija će se održati u Svetosavskom domu donjokoviljske crkve, a počeće i 19 časova. Nakon službenog dela programa, predviđeno je druženje uz koktel, pesmu i igru.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 14, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *