Igrarije za starije

GARDINOVCI: Aktiv žena „Dren“ iz Gardinovaca organizovao je u Penzionerskoj sali u svom selu još jedno druženje svojih članova sa prijateljima iz Šajkaša. Ovo su dva najaktivnija Aktiva na teritoriji opštine Titel, koji našu opštinu zajednički predstavljaju na najvažnijim izložbama širom Vojvodine.

 

Dren Gardinovci Igrarije za starije

 

Da se i stariji znaju lepo zabaviti, pokazali su i ovog puta. U svojoj pozdravnoj besedi, rukovodilac Aktiva žena „Dren“ Dominka Arsić, pozvala je učesnike da se zajedno igraju, da odbace stid i da se vidi koliko je u svakom takmičaru ostalo detinje duše. Zato su ovo druženje i nazvali „Igrarije za starije“.

 

Dren Gardinovci Igrarije za starije   Dren Gardinovci Igrarije za starije

Dren Gardinovci Igrarije za starije


U igrama su učestvovale tri ekipe: Parovi (uglavnom iz Gardinovaca), Aktiv žena „Dren“ i Aktiv žena „Šajkaš“. Domaćini su osmislili deset vrlo zanimljivih i jednostavnih igara a merila se brzina rešavanja zadatih problema. Igrači su uživali u rešavanju zadataka, a ostali su glasno navijali. Na kraju je „semafor“ pokazao da je pobedila ekipa Parova, koji su osvojili tortu. Ali, pošto u ovim igrama nema poraženih, svi su je u slast pojeli.

 

Dren Gardinovci Igrarije za starije

Dren Gardinovci Igrarije za starije


Naravno da to nije bilo sve. Vredne Gardinovčanke su se potrudile i ispekle mnogo domaćih slatkih i slanih kolača, postavile „švedski sto“ na posluženje svima. Najveće iznenađenje sačuvali su za kraj. Prisutni su posluženi toplim lepinjama sa mašću i solju, što je za trenutak sve vratilo u dane bezbrižnog detinjstva!

 

Dren Gardinovci Igrarije za starije


Nije ovo moglo proći ni bez pesme „Sarki“, harmonike Nikole Nedića i plesa. Bilo je to još jedno lepo druženje, uz gostoprimstvo kakvo samo Gardinovčani mogu prirediti.

Autor: N. D. Turajlić
Datum: 28, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *