Zastoj na Skype-u

U toku današnjeg dana mnogi korisnici Skype-a imali su problema u radu. Na zvaničnom sajtu objavljeno je objašnjenje štao je uzrok ovih problema. Uskoro se očekuje normalizacija.

Saopštenje objavljeno na www.skype.com

Ranije danas, primetili smo da je broj ljudi koji su online na Skype-u padala, što nije tipično, ili očekivano, pa smo počeli da istražujemo.

Skype nije prava mreža kao konvencionalni telefon ili IM mreža – umesto toga, on se oslanja na milione pojedinačnih veza između računara i telefona da bi stvari funkcionisale. Neki od ovih računara su ono što mi nazivamo „supernodes“ – oni deluju pomalo kao telefon za Skype direktorijume. Ako želite da razgovarate sa nekim, i vaša aplikacija Skype ne može da ih pronađe odmah (na primer, jer se povezujete sa drugog mesta ili sa različitih uređaja), računar ili telefon će prvo pokušati da nađe supernode da shvati kako da ih pronađe.

Pod normalnim okolnostima, postoji veliki broj supernodes na raspolaganju. Nažalost, danas, mnogi od njih su bili ofline zbog problema koji utiču na neke verzije Skipe-a. Pošto što se Skype oslanja na mogućnosti da održava kontakte sa supernodes, može se desiti da neki od vas ne mogu da se povežu.

Što mi činimo da pomognemo? Naši inženjeri stvaraju nove „mega-supernodes“ što brže mogu, koji bi trebalo da se postepeno vrate stvari u normalu. Ovo može potrajati nekoliko sati, i iskreno se izvinjavamo za ometanje u razgovorima. Za neke funkcije, kao što je pozivanje grupe videa, mogu iziskivati više vremena da se vrate u normalu.

Ostanite na www.Skype.com za najnovije vesti o situaciji – i mnogo vam hvala na strpljenju u međuvremenu.

Autor: Redakcija
Datum: 22, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *