Više posla za metalce

Temerin: Država bi u idućoj godini u okviru mera ekonomske politike, trebalo više da  podstiče razvoj privrede, posebno malih i srednjih preduzeća.

        Privrednici u Srbiji predlažu da se obavi revizija postojećeg poreskog sistema, obezbedi direktniji upliv naučnih i školskih institucija u privredu, stabilan kurs danara, omogući odobravanja povoljnijih kredita privrednicima, smanjenje administrativne procedure, a država ulaganjem u infrastrukturu, energetiku poljoprivredu inderektno pomaže privredi Srbije.
        Slični problemi prisustni su u malim i srednjim preduzećima u opštini Temerin. U najvećem temerinskom kolektivu Ad FKL čija privatizacija je obavljena u aprilu 2009. godine. Bankarski krediti su i dalje nepovoljni. Ohrabruje što ima mnogo više posla na inostranom ali i domaćem tržištu, nego početkom ove godine. Tako će metalci odmor imati samo do ponedeljka i za vreme prvog dana Božića. Bankarski krediti su i dalje nepovoljni.
        I u DOO Termovent SC obezbeđeni su značajni poslovi za domaće tržište i izvoz specijalnih industrijskih armatura za primenu u procesnoj industriji i termoenergetici za visoke pritiske i temperature, armature za eksploataciju i preradu nafte i armature za vodosnabdevanje. Zaposleni u DOO Termovent SC odmaraće od 1. do 11. decembra.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *