FKL spreman za saradnju sa FIAT-om

Temerin: Potpisivanje aneksa ugovora između FIAT-a i države Srbije u Beogradu i najavljeno ulaganje prvih 100, od ukupno 700 miliona Evra u našu auto industriju, u kragujevačkoj Zastavi dočekuju sa velikim optimizmom.

        Prema standarima koji važe u industriji automobila na svakog zaposlenog u direktnoj proizvodnji vozila, dolaze od tri do četiri radnika koji rade u proizvodnji delova i komponenti.
        Automobil je, posle aviona, najsloženiji industrijski proizvod. Sadašnji model automobila „Punto“ u sebi ima više od hiljadu delova i sklopova.
        Da kompanija FIAT ozbiljno računa na srpsku automobilsku industriju pokazuje i to što je u junu ove godine kontaktirala ukupno 37 preduzeća koja prave delove za automobile i ponudila im saradnju.
        Među tim preduzećima su i dva iz Vojvodine. Temerinski FKL – koji proizvodi različite vrste kotrljajućih ležajeva koji imaju široku primenu u automobilskoj industriji i Fadip iz Bečeja, koji je proizvođač creva za kočnice.
         Sada se u Torinu analiziraju podaci od firmama koje su konkurisale da uđu na spisak dobavljača automobilskih delova, što je velika šansa i za Fabriku kotrljajućih ležajeva i kardana FKL iz Temerina.

Autor: Mile Milojević
Datum: 23, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *