Šta se sve nauči u školi za seoske žene

BELO BLATO: U Belom Blatu završen je projekat pod nazivom „Poslovno povezivanje žena koje žive u ruralnim područjima“. Kroz višednevna predavanja i edukativne radionice seoske žene stekle su nove poslovne veštine kako bi unapredile svoje preduzetništvo. Podeljeni su im sertifikati o uspešnom pohađanju seminara, ali najvrednije što će poneti sa sobom pored znanja, jesu nova prijateljstva i podrška da nastave sa unapređivanjem svog položaja.

seoske zene belo blato

 

Preko 50 žena iz različitih delova Vojvodine i različitih zanimanja, u Belom Blatu spojila je jednaka želja za ličnim usavršavanjem.

Pisanje biznis plana, rad na računaru, knjigovodstvo i marketing ,upoznavanje sa prednostima društvenih mreža, samo su neke od veština koje su im predočene.

Brojna novostečena prijateljstva prerašće i u poslovne saradnje, kaže Marijana Gagro, uzgajivačica jagoda iz Bezdana. Na seminaru je nekoliko žena došlo na ideju o osnivanju ženske zadruge, a znanja stečena na seminarima samo će im pomoći da u tome uspeju. Njeno mišljenje deli i 21-godišnja Jelena Đurić iz Mileševa koja je odlučila da od roditelja preuzme bavljenje svinjarstvom. Od svega što je naučila, najviše će joj značiti pisanje biznis plana, jer sa tim nije imala prilike do sada da se upozna.

Iza projekta stoji garancijski fond AP Vojvodine koji od 2006. godine aktivno podržava žensko preduzetništvo. Zajedno sa Zavodom za ravnopravnost polova fond radi na promovisanju žena preduzetnica koje i dalje predstavljaju marginalizovanu društvenu grupu, zbog čega im je i potrebna ta vrsta institucionalne podrške. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *