Peti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

KRAGUJEVAC: Turistička organizacija opštine Žabalj predstavila je turističku ponudu opštine Žabalj na 5. Sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu zajedno sa nekoliko vojvođanskih opština ( Bačka Palanka, Bački Petrovac, Novi Sad, Subotica, Bela Crkva, Zrenjanin, Vršac). Domaćin štanda bila je Turistička organizacija Vojvodine.

 

sajam turizma kragujevac opstina zabalj

 

Direktor „Šumadija sajma“, Ivica Samuilović prilikom otvaranja pozdravio je prisutne izlagače, zvaničnike, predstavnike grada, medija i posetioce, izrazivši u kraćem izlaganju zadovoljstvo naglom ekspanzijom sajma, koji svake godine postaje sve popularniji, ima sve više izlagača, stručnih programa i naravno posetilaca, zahvaljujući pri tome na trudu Gradskoj turističkoj organizaciji „Kragujevac“, koja pruža nesebičnu pomoć u organizaciji sajma i njegovih sadržaja. 
Prisutnima se zatim obratila i direktorka GTO „Kragujevac“, Snežana Milisavljević, koja je prisutnima ukazala na značaj, koji bavljenje turizmom ima u svetu pa i kod nas, poredeći broj ukupno zaposlenih u turizmu na svetskom nivou od 8,3%, što je mnogo više od broja ukupno zaposlenih u automobilskoj industriji.

Ponuda Vojvodine odnosila se pre svega na aktivni odmor, gastronomiju, vinske puteve, manifestacije… za šta je vladalo veliko interesovanje od strane brojnih posetilaca, tokom sva tri dana. 
Sajam je inače okupio više od 100 izlagača iz zemlje i regiona. Tokom prva dva dana organizovana su brojna predavanja i radionice na temu ruralnog turizma (komnikacija na relaciji domaćin – gost i LTO- domaćin; dečiji i omladinski turizam u funkciji ruralnog razvoja ).

Izvor: Turistička organizacija opštine Žabalj

Autor: Redakcija
Datum: 01, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *