Poraz rukometaša i rukometašica

TEMERIN: Finiš prvog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije za rukometaše i rukometašice – klubovi iz opštine Temerin završili su neslavno.

 

U derbiju 11. kola u Temerinu su igrali RK Mladost Tsk iz Bačkog Jarka i ŽSK iz Žablja. Veći deo susreta igrači trenera Jove Pavlova imali su prednost, ali su na kraju posustali. Gosti iz Žablja, uz ogromnu podršku arbitara, Knežića iz Vrbasa i Pešića iz Crvenke i mnogo sreće u zavšrnici susreta, slavili su rezultatom 31:30, prvo poluvrme 14:12 za Mladost-TSK. Sa samo 4 boda iz 11 susreta prvoligaš iz Bačkog Jarka je na desetoj poziciji Prve lige Srbije.
Neočekivan poraz u poslednjem, 11. kolu doživele su i rukometašice Temerina. Poražene su od Slovena u Rumi 26:23, što je i najveće iznenađenje. Tako se značajno poremetio plan uprave, stručnog štaba i devojaka, jer četvrtim mestom sa 17 bodova niko nije zadovoljan. Na tabeli Prve lige Srbije za dame vodi Proleter iz Zrenjanina sa 21 bodom, tri boda manje imaju Radnički iz Bajmoka i Spartak iz Debeljače, Temerinke su četvrte.
Pre osam dana završen je prvi deo prvenstva u ligama u kojima se takmiče fudbalski klubovi iz opštine Temerin.
Sloga iz Temerina je na šestom mestu Srpske lige – grupa Vojvodina sa 25 bodova. Zanimljivo je da su Temerinci izgubili tri susreta na domaćem terenu od Radničkog iz Sombora, Jedinstva iz Novog Bečeja i Banata iz Zrenjanina koji su na začelju tabele. Sedam pobeda, 4 poraza i isto toliko remija, malo je za klub koji ima dvadesetak igrača podjednakih kvaliteta.
Fudbaleri Mladosti iz Bačkog Jarka od ove jeseni takmiče se u nižem rangu, Vojvođanskoj ligi grupa Zapad. Počeli su dobro, ali su u završnici prvenstva propustili da zabeleže pobede na domaćem terenu. Prvo mesto do proleća će čuvati PIK Prigrevica sa 29 bodova, plavo beli iz Bačkog Jarka su na osmom mestu sa devet bodova manje. Pet pobeda, isto toliko remija i četiri poraza, jesenji je učinak ekipe trenera Miroslava Lolića.
Posle odličnog starta i ravnopravne borbe za Kabelom i ŽSK-om, usledila je serija poraza fudbalera TSK-a u međusobnim susretima. Sedmo mesto, sa 25 bodova, osam pobeda, jedan remi i šest poraza – učinak je kluba koji je ove godine obeležio vek postojanja.
Promenljivo su ove jeseni igrali i fudbaleri Ofk Siriga, tako da je osmo mesto sa 26 bodova realan učinak u Novosadskoj fudbalskoj ligi. Sirižani su zabeležili osam pobeda, dva remija i sedam poraza. Lider, Slavija iz Novog Sada uknjižila je 41 bod.

 

Autor: Mile Milojević
Datum: 02, 12, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *