Žabaljski bokseri doneli četiri medalje iz dalekog Sibira

NADIM: Na međunarodnom bokserskom turniru, u ruskom gradu Nadimu, u dalekom Severnom Sibiru, srpska bokserska ekspedicija, sastavljena od četiri takmičara iz Žablja, postigla je izvanredan uspeh u veoma jakoj konkurenciji, jer su se sa puta vratili sa dva zlata i dva srebra!

bokserski klub sajkasi zabalj

Turnir je posvećen Vladimiru Strižovu pod pokroviteljstvom energetskog giganta „Gasproma“. Učestvovale su ekipe iz Rusije, SAD, Španije, Uzbekistana, Belorusije, Ukrajine, Litvanije, Izraela, Kazahstana i Srbije.
Naša Galina Petrović, (koja je inače iz Vrbasa) u konkurenciji juniorki u kategoriji do 52 kg. je u finalu nokautom savladala Ruskinju Dariju Salinder, i osvojila zlato, Danijel Janković je u kategoriji školaraca do 43 kg. pobedio Rusa Movsara Labavzanova, i takođe osvojio zlatnu medalju. Radoslav Pavlov je u u kategoriji mladih do 52 kg. tesno izgubio od Rusa Aštona Gevorgjana sa 2.1 (u poenima 28:29), pa mu je pripalo srebro.
Srebro je osvojio i Milan Osadkovski, koji je u finalu u kategoriji do 56 kg izgubio sa 3:0 od Rusa Rudoljfa Islamgareeva.
Ipak u konačnom zbiru, ekipa iz Srbije je proglašena za nauspešniju reprezentaciju, izuzimajući Rusiju. Na beogradskom aerodromu “ Nikola Tesla“ boksersku ekspediciju su dočekali članovi opštinskog Veća SO Žabalj Boro Milić i Zdravko Siriški. Trener boksera Marko Tubić i vođa puta Jovica Panić puni su pohvala i utisaka sa ovog puta, gde ističu izuzetno ponašanje naših takmičara, ali i veliku pažnju domaćina koji su sve činili da ekipi iz Srbije obezbede idealne uslove za takmičenje.

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 27, 11, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *