Ruski ambasador posetio Titel

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin danas je posetio Titel.

        Ambasadora je prvo primio predsednik opštine Titel sa saradnicima. Bila je to prilika da se govori o trenutnom stanju i razvojnim planovima opštine Titel. Zatim je ambasador posetio Osnovni školu „Svetozar Miletić“ gde su učenici viših razreda i učenici drugog razreda OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša izveli prigodan program. Zatim je ambasador razgledao prigodnu izložbu i začetak Ruskog kutka NB „Stojan Trumić“. Ambasador se zahvalio na lepom programu istakavši da osnovci dobro govore ruski jezik.

        Upriličena je i poseta Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Titelu gde je sveštenik Mile Majkić gospodina Aleksandra Konuzina upoznao sa starim crkvenim knjigama i relikvijama poreklom iz Rusije.

        Ruski ambasador je posetio i poslovne pogone, podno skladište, staklenike i farmu krava DOO Titel Agro. U trening centru Džon Dira održan je susret sa predstavnicima privrede opštine Titel. Osim Titel Agra, koji se može pohvaliti impresivnim rezultatima ostvarenim u poslednje tri godine, nakon privatizacije, predstavili su se i privredni subjekti Pobeda Fomg, Premiks, Nelt, predstavnici udruženja stočara i voćara i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo sa kojima Titel agro ima zavidnu saradnju. Ambasador Aleksandar Konuzin je istakao da postoje velike mogućnosti za saradnju Rusije i Srbije na privrednom polju koje treba iskoristiti.

        U sali opštinskog Suda održan je susret sa predstavnicima organa opštine Titel, članovima Društva srpsko-ruskog jedinstva na kome je ambasador iskazao zadovoljstvo posetom subjektima u opštini Titel, uz želju da se učvršćuje prijateljstvo ruskog i srpskog naroda, dva slovenska i pravoslavna naroda.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 01, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *