Direktan prenos sahrane blaženoupokojenog Patrijarha vrši RTS

Odbor za organizovanje sahrane blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla u sednici održanoj 17. novembra 2009. godine, uzimajući u obzir ogromno interesovanje, pre svega vernika Srpske Pravoslavne Crkve, ali i šire javnosti, doneo je odluku da direktan prenos sahrane blaženoupokejnog Patrijarha srpskog Pavla, vrši Javni radiodifuzni servis Radio-televizija Srbije.

        U isto vreme, Odbor je sa zadovoljstvom uzeo na znanje odluku generalnog direktora Radio-televizije Srbije da će preuzimanje signala prenosa, kao i korišćenje snimka, biti omogućeno svim domaćim i stranim elektronskim medijima.

        Direktan prenos sahrane Blaženopočivšeg Patrijarha Pavla

        Zahvaljujući Radio Televiziji Srbije na zvaničnoj Internet prezentaciji Srpske Pravoslavne Crkve www.spc.rs direktno će biti prenošena Sveta Liturgija, opelo i sahrana Blaženopočivšeg Patrijarha Pavla.

        Vječnaja pamjat!!!

        Saopštenje vernicima

        Obaveštavaju se verni Srpske pravoslavne crkve da će se Saborna crkva Svetog arhangela Mihaila u Beogradu zatvoriti 19. novembra 2009. godine u 02,00 časa, radi pripreme hrama za Svetu zaupokojenu Liturgiju koja će se toga dana služiti u 07,30 časova.

        U isto vreme, umoliti ih da svoj dolazak u Saborni hram planiraju samo do ovog vremena, jer posle neće moći ući u crkvu.

Preuzeto sa zvaničnog sajta SPC

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 18, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *