Počinje peti ciklus „Kupa tolerancije 2009"

Novi Sad, 18. novembar – U okviru projekta Izvršnog veća AP Vojvodine „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“ otpočela je realizacija potprojekta „Kup tolerancije 2009“, sportska takmičenja sa dodatnim kulturnim sadržajima koji će se održavati u sedam regionalnih centara u Vojvodini (Sremska Mitrovica, Bačka Topola, Zrenjanin, Novi Sad, Sombor, Pančevo i Subotica) i finalno takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu.

        Projekat realizuje Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne manjine u saradnji sa Savezom za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Vojvodini.

         Predviđeno  je da se održi sedam regionalnih i finalno takmičenje. Regionalna takmičenja održavaju se po sledećem rasporedu: 

  1. Sremska Mitrovica  19. novembra
  2. Bačka Topola   20. novembra
  3. Sombor   21. novembra
  4. Novi Sad   22. novembra 
  5. Zrenjanin   23. novembra 
  6. Subotica   24. novembra 
  7. Pančevo   25. novembra 

         Finalno takmičenje  će se održati u Zrenjaninu, u periodu od 4. – 6. decembra. 

        Takmičenja će se odvijati u popularnim sportovima. Učesnici takmičenja su učenici osnovnih i srednjih škola, sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine. 

        Cilj akcije je približavanje, međusobno upoznavanje i druženje pripadnika različitih nacionalnih i etničkih zajednica u Vojvodini i u tom smislu izgrađivanje i unapređenje međuetničkog poverenja i uvažavanja kod mladih u Vojvodini. 

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 18, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *