Sukob policije i demonstranata u Ljubljani

LJUBLJANA: Na protestu u Ljubljani večeras je došlo do sukoba policije i oko 500 demonstranata, koji su na njih bacali sve što im se našlo pri ruci a posle upozorenja, policija je počela da ih hapsi, javili su slovenački mediji.

 

Internet portal 24.ur.com javio je da je veća grupa demonstranata trčala prema policajcima ispred parlamenta, uzvikujući „Napad“.

Prema poslednjim informacijama, policija je na demonstrante bacila suzavac.

Pripadnici policije su, inače, pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Prema nezvaničnim informacijama, dve osobe su smeštene u Ljubljanski klinički centar od kojih je jedna zadobila povrede glave, a druga zbog prekomernog uzimanja alkohola.

Hapšenju je prethodio poziv policije da demonstranti prestanu sa napadima i upozorenje da na taj način oni krše javni red i mir.

Više hiljada učesnika protesta je posmatralo kako miran protest pojedinci pretvaraju u nešto sasvim drugo, piše taj veb portal.

Ljubljanski dnevnik „Delo“ je na svom internet portalu objavilo da se policajci u blizini zgrade slovenačkog parlamenta povlače „pred naletom“ oko 500 demonstranata koji na njih bacaju sve što im se nađe pri ruci, pa čak i pirotehnička sredstva.

List je prethodno naveo da je policija u Ljubljani uhapsila najmanje tri osobe.

Među demonstrantima, koji su se sukobili s policijom, bilo je i maskiranih osoba, obučenih u crno.

Policija na „tviteru“ tvrdi da kontroliše situaciju u glavnom gradu Slovenije.

U medijima su se pojavile, međutim, različite procene broja demonstranata i dok jedni tvrde da ih je najmanje 5.000 pojedini kažu i da ih je više od 10.000.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *