Ravnica.INFO učestvuje na Web Fest-u

Portal Ravnica.INFO učestvuje na Web Fest-u u dve kategorije: informativni sajtovi i magazini.

        Web Fest 2009, prvi regionalni internet festival posvećen izboru najboljeg web sajta ili web projekta, kao i promociji i unapređenju korišćenja globalne elektronske mreže na ovim prostorima, održava se od 1. oktobra do 26. novembra. Web Fest 2009 pored takmičenja sačinjavaju i radionice u kojima se proširuje znanje o web-u kao mediju, ali i poslovnom tržištu koje u vremenu krize može doprineti ne samo opstanku, već i razvoju. Prijave i glasanje se obavljaju na adresi – www.wfest.org, a ceremonija objave pobednika biće održana 26. novembra 2009. u Beogradu.

         Ukoliko posećujete naš Portal i sviđa Vam se ovo što radimo možete glasati za nas.
        Portal je prijavljen u dve kategorije: informativni i magazini. Dovoljno je da kliknete ispod na baner. Potrebno je da se registrujete i pratite uputstva.

baner - glasaj za ovaj sajt na web festu 2009


Propozicije…

GLASANJE PUBLIKE

Za svaku kategoriju biće dodeljene po dve nagrade: nagrada publike i nagrada stručnog žirija.

Predlaganje sajtova traje do 01.11.2009, a glasanju će se pristupiti narednog dana.

Svoje glasove mogu dati samo prijavljeni korisnici koji prilikom prijavljivanja ostavljaju svoj email i biraju korisničko ime i lozinku. Svaki glasač ima pravo da izabere po jedan sajt iz svake kategorije i dodeli mu svoj glas. Glasači se mogu vraćati na sajt i glasati više dana, ali će njihove ocene ući u opticaj tek kada potvrde svoje glasove i time završe odabir. Veoma je bitno da glasač ostavi realnu i aktivnu email adresu jer će potvrdjivanje glasanja vršiti klikom na link koji će stići na e-poštu glasača.

Glasači ne moraju da daju glas u svim kategorijama. Svoje glasanje teoretski mogu završiti i davanjem samo jednog glasa.

Prilikom glasanja poželjno je rukovoditi se sledećim kriterijumima:

* Sadržaj
* Struktura sajta
* Navigacija
* Dizajn
* Funkcionalnost
* Interaktivnost
* Ukupan utisak – procena koliko sajt služi svojoj svrsi, koliko privlači i zadržava posetioce

Pobednici ce biti objavljeni na svečanoj ceremoniji 26.11.2009 i biće im uručene nagrade.

GLASANJE ŽIRIJA

U okviru svake kategorije žiri će biti u mogućnosti da oceni tri najbolja sajta po svom izboru i to na sledeći način: najboljem daje 3 poena, drugom daje 2 i trećem 1 poen. Ukupan zbir ocena svih članova žirija daće pobednika u svakoj kategoriji.

Pre početka glasanja organizatori će izvršiti preselekciju tako da eventualno prijavljeni sajtovi koje je izradilo preduzeće Agena (koje je u organizaciji web fest-a) budu isključeni iz konkurencije.

Članovi žirija ne smeju da glasaju za sajtove u čijoj izradi su učestvovali ili su na drugi način povezani sa tim sajtovima. Organizator ima pravo da u slučaju nepravilnosti interveniše.

Članovi žirija daju svoje glasove u svim kategorijama.

Prilikom glasanja žiri će se rukovoditi sledećim kriterijumima:

* Sadržaj
* Struktura sajta
* Navigacija
* Dizajn
* Funkcionalnost
* Interaktivnost
Ukupan utisak – procena koliko sajt služi svojoj svrsi, koliko privlači i zadržava posetioce

Pobednici ce biti objavljeni na svečanoj ceremoniji 26.11.2009 i biće im uručene nagrade.

Zbirni glasovi žirija biće objavljeni na sajtu nakon svečane ceremonije dodele nagrada, dok će na samoj cermoniji biti predstavljeno troje finalista, a pobednicima uručene statuete i priznanja.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 02, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *