Članovi Saveta MZ Šajkaš zasukali rukave

Šajkaš: Šajkaš je jedino naselje u Opštini Titel, Šajkaškoj pa i šire u kojem Dom kulture već godinama nije u upotrebi. Dozvolilo se da propadne krov, plafon, električne i vodovodne instalacije pa na kraju i inventar.



          Videvši da je u pitanju čak i opstanak čitavog krila zgrade, Savet Mesne zajednice je pre četiri godine, sa skromnim sredstvima od samodoprinosa, rekonstruisao krov i na tome se zbog nedostatka novca stalo. Zatražena je financijska pomoć od Opštine i Pokrajine, bilo je obećanja pogotovo za vreme izbora, ali sredstva nisu dolazila. Shvativši da niotkuda nema pomoći, članovi Saveta odlučuju da sami zasuču rukave i, kao prvi korak u nastavku radova, očiste kompletnu zgradu.


          U prepodnevnim časovima protekle nedelje, u akciji koju su proveli članovi Saveta, ispražnjene su i očišćene sve prostorije istočnog krila zgrade Mesne zajednice u kojoj se nalazi bioskopska sala sa pomoćnim prostorijama. Zidom će se od velike sale odvojiti prostorija sa oko 30-tak kvadrata, koju bi Mesna zajednica mogla iznajmljivati za potrebe održavanja zgrade. Očistiće se zidovi sve do zdrave podloge i postaviće se nove električne i vodovodne instalacije. Najveći problem biće opremanje sale stolicama, ali će se i zato nekako naći rešenje. Sve će se to pokušati uraditi uz pomoć sponzora i ovo je poziv svima koji žele da doprinesu završetku Doma kulture da se uključe u akciju.


          -Građani nas s pravom kritikuju zbog rugla na ulazu u Dom kulture. Zahvaljujući sponzoru koji je i inicijator početka obnove, on će uskoro postaviti novi portal i sve će biti mnogo lepše i urednije. Uz bioskopsku salu, uredićemo i sve prostorije u tom delu zgrade, tako da će biti mesta i za biblioteku, penzionere i druge potrebe sela – ističe predsednik Saveta MZ Šajkaš Mirko Drinić.
         
O nekim rokovima za završetak radova na ovom veoma značajnom objektu suviše je rano govoriti.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 26, 10, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *