Program školskih ekskurzija

Temerin: OŠ Petar Kočić iz Temerina raspisala je oglas za prikupljanje ponude za realizaciju putovanja učenika na eskurzije u školskoj 2009/2010. godini.



        Za prvake je planiran obilazak Petrovaradinske tvrđave, Čika Jovine kuće u Sremskoj Kamenici, spomenika Branka Radičevića na Stražilovu.
        Učenici drugog razreda posetiće dvorac Fantast u Bečeju, salaš Katai. Godinu dana stariji đaci planiraju obilazak centra Vršca, posetu fabrici lekova Hemofarm, dvorani Milenijum, vršačkih vinograda, brega i manastira.
        Đaci koji pohađaju četvrti razred planiraju jednodnevni izlet u Beograd, obilazak Kalemegdanske tvrđave, zoovrtova, muzeja vazduhoplovstva.
        Jedan dan planiran je i za posetu učenika petog razreda škole Petar Kočić, i to manastirima Jazak, Grgeteg, Vrdnika, Sremskih Karlovaca i Stražilova.
        Dvodnevnu ekskurziju imaće đaci šestog razreda, koji će posetiti Smederevsku tvrđavu, Manastir Koporin, Veliku Planu, Resavsku pećinu i manastir Manasija.
        Za sedmake je planirana dvodnevna ekskurzija na Tari, Manastiru Kaona, Brankovini, Perućcu i Drvengradu.
        Učesnici završnog razreda OŠ Petar Kočić planiraju trodnevnu ekskurziju i posetu hrama Svetog Save u Begradu, Ovčarsko-kablarske klisure, manastira Blagoveštenje i Preobraženje, obilazak etno sela Sirogojno i Gostilje na Zlatiboru, posetu Mokroj Gori i obilazak Šarkanske osmice, Mećavnika i Drvengrada.

Autor: Mile Milojević
Datum: 26, 10, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *