Planiran plasman u prvu ligu

Titel: Rukometni klub „Titel – Džon Dir“ se takmičarske sezone 2008/2009. godine takmičio u Drugoj rukometnoj ligi Srbije grupa „Sever“.


        Takmičenje u ligi počelo je 22.09.2008. a završilo se 07.06.2009. godine. R.K. „Titel – Džon Dir“ takmičio se u ligi sa 16 klubova i posle odigranih 30 utakmica postigao 23 pobede,1 utakmicu odigrao nerešeno uz 6 poraza. Sa 47 osvojenih bodova zauzeo je visoko drugo mesto. Za ostvarenje ovog rezultata stručni štab imao je na raspolaganju 20 igrača, od kojih su četiri (Branislav Begenišić, Marko Perleta, Bojan Tošić i Marko Ivković) među 10 najbolje ocenjenih u Ligi.
        Upravni odbor kluba ovaj rezultat ocenio je kao vrlo dobar sa akcentom da sledeće takmičarske sezone klub „juriša“ na prvo mesto i samim tim i plasman u viši stepen takmičenja, u Prvu ligu Srbije.
        U ostvarenju ovog rezultata veliku podršku rukometni klub imao je od generalnih sponzora Kompanije „Res Trade“ iz Novog Sada i DOO „Titel Agro“ iz Titela.
        Anđelko Budiša, Vladimir Balog, Ljubomir Đurić, Darko Kuzmanov, Milan Todorčević, Marko Ivković, Alen Dišpiter, Slobodan Bančević, Milan Damjanov, Nikola Jakovljević, Mirko Kenjalo, Bojan Tošić, Marko Perleta, Miloš Vojnović, Dragan Miličić i Tadej Dobrijević bili su na raspolaganju u pripremnom periodu za sezonu 2009/2010. treneru Miodrag Lončaru.
        Bazični deo priprema je održan u Titelu da bi se nastavilo sa radom u Vrnjačkoj Banji 7 dana. Nakon priprema ekipa RK „Titel Džon Dir“ pojačana je sa Radisavom Lakovićem i Miljanom Vukovljakom iz RK „Jugović“ iz Kaća i Goranom Vujadinović iz RK „Nova Pazova“ iz Nove Pazove. Uz trenera Miodraga Lončara sa golmanima radi Mladen Topić, a kao pomoćni trener Goran Stolevski.
        Početak 2009/2010 sezone za ekipu RK „Titel Džon Dir“ počeo je povredama Perlete, Damjanova, Đurića, dok je Begenišić odustao od daljeg treniranja i takmičenja zbog obaveza na fakultetu.
        Takmičenje u Drugoj rukometnoj ligi Srbije grupa „Sever“, takmičarske sezone 2009/2010, počelo je 18. septembra 2009. Prvo kolo sa RK „Sombor“ iz Sombora nije odigrano zbog nedolaska protivničke ekipe na utakmicu. Drugo kolo odigrano je u Jabuci sa RK „Jabuka“ gde je ekipa Titela izgubila sa 27:25. Treće kolo ekipa je bila slobodna, a četvrto je odigrano na domaćem terenu u Kaću protiv RK „Milicionar“ iz Novog Sada gde su igrači Titela trijumfovali sa 20:17.
        Pored redovnog prvenstva RK „Titel Džon Dir“ se takmiči i u Kupu Vojvodine gde su odigrana dva kola:
– RK „Partizan“ Budisava – RK „Titel Džon Dir“ 31:40
– RK „RadničkiNovi Sad„Titel Džon Dir“ 44:45
        U 1/16 Kupa ekipa Titela se sastaje sa prvoligaškom ekipom RK „Mladost TSK“ Bački Jarak. Nadamo se da ćemo se i uprkos mnogobrojnim povredama izboriti i ostvariti plasman za ulazak u viši stepen takmičenja, ističe Dragana Bogojević, sekretar Kluba.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 20, 10, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *