Šajkaški dani u Kaću od 25. do 27. septembra

Članovi AKUD-a Jovan Popović Titel vratili su se sa odmora i vredno počeli da rade. Uveliko su počele pripreme za ovogodišnje Šajkaške dane koji se ove godine održavaju u Kaću od 25. do 27. septembra.

        Iako su u AKUD-u „Jovan Popovićplanirali da ove godine nastupe i dečji i izvođački sastav, kao i veterani, zbog velikog broja društava, morali su da odaberu samo jednu grupu učesnika. Opredelili su se da ove godine AKUD „Jovan Popović“ predstavlja grupa veterana sa orkestrom. Naravno, na izložbi ručnih radova predstaviće se i Aktiv žena.

AKUD „Jovan Popović“ vrši upis novih članova u sve sekcije društva!

        Svi koji žele da učestvuju u radu AKUD-a, kao članovi dečje folklorne i dramske sekcije, ritmičke grupe, izođačkog folklornog sastava i grupe veterana, kao i članovi aktiva žena i narodnog orkestra, mogu doći svakog ponedeljka od 19 do 20 časova u prostorije društva – zgrada kombinata u Titelu. Svi članovi društva imaju jednu obavezu, a to je, da prihvataju obavezu angažovanja u grupama. Naravno svaki član ima i obavezu plaćanja članarine, koja je za decu, nezaposlene i penzionere iznosi 100,00 dinara mesečno, a zaposleni izdvajaju 200,00 dinara. Svakako da pored redovnih članova društvu, trebaju i pomažući članovi. AKUD „Jovan Popović“ se polako priprema za veliki jubilej, 60 godina postojanja i rada, koji će se obeležiti 2010 godine.

 

 

Autor: Marko Kuzmanov
Datum: 10, 09, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *