Manji budžet – zaduživanje kod banaka

Jedanaesta sednica Skupštine opštine Temerin zakazana je za ponedeljak 31. avgust.

        Na dnevnom redu je više hitnih ptanja, kao što je odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Temerin za 2009. godinu i odluka o zaduživanju opštine Temerin.
        U obrazloženju predloga odluke o izmeni budžeta opštine – ističe se da su transferna sredstva za opštinu Temerin bila predviđena u iznosu od 114 miliona dinara. Novoutvrđeni iznos je manji za 43,7 miliona dinara.
        Rebalansom budžeta Republike izvršena je izmena u dozvoljenoj masi sredstava za plate u lokalnim samoupravama. Ukupna sredstva potrebna za isplatu plata zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta gradova i opština, mogu da iznose najviše 6,5 (umesto ranije utvrđenih 7,8 odsto) u odnosu na plate u 2008. godini.
        Planirani su ukupni prihodi i primanja iz svih izvora kao i njihova raspodela za finansiranje delatnosti korisnika sredstava budžeta opštine u ukupnom iznosu od 558,7 miliona dinara, što je manje za 5,8 odsto u odnosu na dosadašnji plan.
        Odbornici opštinskog parlamenta u Temerinu razmatraće u ponedeljak i predlog odluke o zaduživanju opštine Temerin.
        Planirano je da se kod domaćih ili inostranih poslovnih banaka opština zaduži za 50 miliona dinara. Sredstva će se nameniti za finansiranje kapitalnih investicija: završetak izgradnje OŠ Petar Kočić u MZ Staro Đurđevo 10 miliona, završetak izgradnje predškoske ustanove ‘Veljko Vlahović’ u Sirigu 10 miliona i 30 miliona dinara za finansiranje radova na postrojenju za aprečišćavanje otpadnih voda za naselje Temerin.


Autor: Mile Milojević
Datum: 26, 08, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *