Sve više posla za metalce

Tri meseca od privatizacije temerinskog FKL



        Prošlo je tri meseca od privatizacije najvećeg temerinskog kolektiva Fabrike kotrljajućih ležajeva i kardana FKL. Konstituisani su novi organi upravljanja. Kupac iz ruskog Voronježa i direktor Dragan Rodić sa menadžmentom imali su brojne kontakte sa predstavnicima SKF iz Italije, Austije, Nemačke, kupcima iz Irana i Rusije. Posla je sve više, ali složena ekonomska situacija u zemlji i svetu devalvira zalaganja vrednih metalaca.
        Nije ni malo lako raditi za mašinama u dve smene u vrelim julskim danima. Radnici će tokom avgusta biti u prilici da koriste prvi deo odmora od 15 dana.
        Nakon oglašavanje prodaje poslovnih i ugostiteljskih objekata temerinskog FKL-a javilo se više zainteresovanih pravnih i fizičkih lica, ali su pregovori u toku.
        U cilju povećanja likvidnosti preduzeća FKL je oglasio prodaju Prodajnog centra u Novosadskoj ulici u temerinskom Telepu, površine 1,9 hektara. Ovde se nalaze radionice, proizodni pogoni, zgrada prodajnog centra, magacin, alatnica i kancelarije.
        Prodaje se Čarda Jelen na Jegričkoj, na putu Temerin Bečej, površine od 6.700 kvadratnih metara, Motel Korzo u centru Temerina sa 743 kvadrata i bašta Fontana ukupne površine od 2364 kvadratna metra.

Autor: Mile Milojević
Datum: 28, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *