Pojava meningitisa

Zbog pojave meningitisa kod dečaka od 2,5 godine iz Temerina Dečiji vrtić u Temerinu neće raditi nekoliko dana dok se ne uradi temeljna dezinfekcija prostorija.



        Dezinfekcionim sredstvima se brišu sve radne površine i igračke u prostorijama gde su boravila deca a posteljina, ćebad, čaršavi i peškiri su poslati na pranje.
        Kada će jasleni uzrast ponovo krenuti u Dečiji vrtić u Temerinu – roditelji će tokom vikenda biti upoznati informacijama na Radio Temerinu.
        – U ponedeljak uveče dežurnoj službi javili su se roditelji obolelog dečaka. Zbog sumnje na meningitis, mališan je iste noći smešten na infektivno odeljenje Dečije bolnice u Novom Sadu. Sutradan se potvrdilo da je reč o meningokoknom oboljenju. Obavestili smo sanitarnu inspekciju i Zavod za javno zdravlje u Novom Sadu. Preduzeli smo mere nadzora i zaštite izloženih lica, mališana koji su pohađali jasleno odeljenje Dečijeg vrtića u Temerinu hemoprofilaksom. Pratićemo stanje četiri nedelje. Moram da pohvalim naše lekare dr Evu Planičić, dr Tanju Radovanović i dr Vidovića koji su brzo reagovali, ranom dijagnozom i merama zaštite predupredili širenje meningitisa ali i panike – ističe dr Elizabeta Marinković -Vrhovac, direktor Doma zdravlja u Temerinu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 01, 07, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *