Doigravanje za 5. mesto Gradske lige mlađih pionira (1995. godište)

OFK “Jugović” – FK “Ajaks” (Novi Sad) 2 : 2 (1 : 1)

KAĆ: Sportski centar “Siget”. Gledalaca 100. Sudija: Slobodan Roganović (Novi Sad). Strelci: Miloš Marsenić u 10’ i Nikola Milić u u 56’ za “Jugović”, a Nikša Nikčević u 15’ i Aleksandar Fišer u 48’ za “Ajaks”.
OFK “JUGOVIĆ”: Milan Popović, Aleksandar Borenović (od 45’ Stevan Andrić), Nikola Begić, Miloš Srdić, Momčilo Ćulum, Vladimir Sretenović (od 49’ Nikola Milić), Miloš Marsenić (od 45’ Milorad Babić), Predrag Mačkić, Dejan Jeličić (od 35’ Kosta Brankov, od 65’ Nikola Bunčić), Srđan Tolimir (od 49’ Aleksandar Borjan), Branislav Gajin (od 49’ Marko Dubravac).
        Regularni deo prvenstva mlađi pioniri OFK “Jugović” su završili na šestom mestu, u konkurenciji 18 ekipa, što je izvanredan uspeh, ako se ima u vidu da su “belo-plavi” naknadno uključeni u prvenstvo počev od petog kola, što znači da su prve četiri utakmice izgubili službenim rezultatom. “Tobdžije sa Sigeta” su taj zaostatak uspeli da nadoknade izvanrednim igrama i rezultatima, doživevši svega dva poraza u čitavoj sezoni. A “šlag na tortu” su dodali na samom kraju, kada su u doigravanju za na peto mesto u dva meča bili uspešniji od “Ajaksa” iz Novog Sada, čime su se plasirali u sam vrh tabele, odmah iza novosadske “Vojvodine”, “Sirmijuma” iz Sremske Mitrovice, “ČSK”-a iz Čelareva i “Indeksa” iz Novog Sada, a ispred “Ajaksa”, “Gradnulice” iz Zrenjanina, “Slavije”, “Novog Sada”, “Mladosti”, “Petra Puače”, “Proletera” (svi iz Novog Sada), druge ekipe “ČSK”-a iz Čelareva, “Bačke” iz Đurđeva, “Mladosti” iz Bačkog Petrovca, “Vojvodine” iz Bačkog Gradišta, “Fruškogorskog partizana” iz Bukovca i “Stražilova” iz Sremskih Karlovaca.
        U prvom meču doigravanja, “belo-plavi” su se herojski nosili sa fizički znatno jačim rivalima iz Novog Sada, koji su nekoliko kola pre kraja bili kandidati za najviši plasman. U 10. minutu, naši dečaci su organizovali kontranapad po desnoj strani, Predrag Mačkić je uspeo da ubaci loptu pred gol gostiju, gde se najbolje snašao Miloš Marsenić i iz drugog puta uspeo da zatrese mrežu Novosađana. Puleni Svetozara Čiče su uspeli da izjednače u svega pet minuta docnije, nakon izvanrednog i neodbranjivog šuta sa ivice kaznenog prostora. U nastavku meča razvila se prava borba “prsa u prsa” u kojoj mali Kaćani ni za pedalj nisu popuštali. Gosti su ipak, u 48. minutu uspeli da dođu do vođstva, ali su “tobdžije sa Sigeta” uspele da poravnaju rezultat 56. minutu, kada je Marko Dubravac nesebično poslužio Nikolu Milića,
a povratnik u “plavo-bele” redove snažnim šutem iz blizine pogodio dalje rašlje gostujućeg gola, za veliku radost svojih drugara.
        Pred početak drugog meča doigravanja, koji je na programu bio na “Ajaksovom” igralištu na novosadskom “Sajmištu”, domaćini su obavestili sudiju i Kaćane da nemaju takmičarske legitimacije, pa su rivali odigrali prijateljsku utakmicu, a prvenstveni meč je registrovan službenim rezultatom 3 : 0 za “Jugović”, što znači da su “tobdžije sa Sigeta” u dvomeču bile uspešnije ukupnim rezultatom 5 : 2 i na konačnoj tabeli zauzeli izvanredno peto mesto.

Na slici: Predrag Mačkić

Rezultati utakmica odigranih u maju – mlađi pioniri OFK „Jugović“:

03. maj: „Indeks“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ 1 : 0.
10. maj: OFK „Jugović“ – „Vojvodina“ (Bačko Gradište) 4 : 1 (strelci za „Jugović“: Dejan Jeličić u 18’, Predrag Mačkić u 61’ i 71’ i Aleksandar Borjan u 75’).
18. maj: OFK „Jugović“ – „Ajaks“ (Novi Sad) 2 : 2 (strelci za „Jugović“: Miloš Marsenić u 10’ i Nikola Milić u 56’).
23. maj: „Banat“ (Zrenjanin) – OFK „Jugović“ 2 : 0.
23. maj: „Hajduk“ (Čurug) – OFK „Jugović“ 1 : 1 (strelac za “Jugović”: Predrag Mačkić u 28’; strelac iz penala za “Jugović”: Marko Subotin).
25. maj: „Ajaks“ (Novi Sad) – OFK „Jugović“ 0 : 3 par forfe, domaći nisu imali legitimacije (strelci za “Jugović” u regularnom toku: Dejan Jeličić u 22’ i Nikola Milić u 69’).
31. maj: OFK „Jugović“ – „Novi Sad“ (Novi Sad) 1 : 1 (strelac za „Jugović“: Marko Subotin u 49’ iz penala).

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 01, 06, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *